“İlelebet Payidar” viyolonsel resitali verildi – D20Haber
30.04.2024, Salı
15 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. MÜZİK-TİYATRO-SİNEMA
  6. /
  7. “İlelebet Payidar” viyolonsel resitali verildi

“İlelebet Payidar” viyolonsel resitali verildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Ekim 2023 Perşembe - 16:20Güncelleme: 26 Ekim 2023 Perşembe - 16:20
“İlelebet Payidar” viyolonsel resitali verildi

Denizli’de, Cumhuriyet’in 100. yılı etkinlikleri kapsamında Cafer Sadık Abalıoğlu (CSA) Eğitim ve Kültür Vakfı ile Pamukkale Filarmoni Derneği iş birliğinde “İlelebet Payidar” viyolonsel resitali gerçekleştirildi.

Zaferiye Abalıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi’nde, Prof Dr Özgün Gülhan ve Dr Öğretim Üyesi Derya Kıraç Sabzehzar’ın “İlelebet Payidar” viyolonsel resitali verdi.

Derneğin 18. Etkinliğinde sanatçılar, Pamukkale Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim üyelerinden Derya Kıraç Sabzehzar ve Özgün Gülhan, viyolonsel resitalinde ağırlıklı olarak Romantik dönem bestecilerinin eserlerinden oluşan klasik müziğin melodilerine yer verdi.

Programda Saint Saens, Faure, Rachmaninov, Çaykovski gibi klasik müziğin önemli bestecilerine yer verilirken, dinleyiciler farklı coğrafyaların aynı hislerini kendi kültür diliyle nasıl harmanladığını yaşadı.

Resitale çok sayıda klasik müzikseverin yanı sıra Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü ve Anafartalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı.

Resitale katılan konuklar ve öğrenciler, "Devrimleri İle Sonsuza Kadar Atatürk ve Cumhuriyet" fotoğraf sergisini de gezme fırsatı buldu.

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfının bir süre önce açtığı bu sergi halka ve öğrencilere açık olarak devam ediyor. Detaylı bilgiye 0 258 268 28 50 nolu telefondan ulaşılabiliyor.