Denizli Barosu Tiyatro Topluluğu, ‘Müfettiş’ isimli oyunu sahneledi – D20Haber
03.05.2024, Cuma
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. MÜZİK-TİYATRO-SİNEMA
  6. /
  7. Denizli Barosu Tiyatro Topluluğu, ‘Müfettiş’ isimli...

Denizli Barosu Tiyatro Topluluğu, ‘Müfettiş’ isimli oyunu sahneledi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Haziran 2023 Perşembe - 13:39Güncelleme: 24 Haziran 2023 Cumartesi - 12:25
Denizli Barosu Tiyatro Topluluğu, ‘Müfettiş’ isimli oyunu sahneledi

Denizli Barosu Tiyatro Topluluğu, bürokrasi çarkını, yozlaşan işleyişi, yaşanan ikiyüzlülüğü anlatan “Müfettiş” isimli oyunu sahneledi. Beğeniyle izlenen oyunun sonunda tiyatro topluluğu ayakta alkışlandı.

Bürokrasi, her dönemde şikayet edilen konudur. Bir başka ifadeyle kangren olmuş bir yaradır bürokrasi. İktidarlar değişir, hükümetler gider, hükümetler gelir ama bürokrasi hep geride kalır. Hem de kök salan yozlaşmışlık, ikiyüzlülük, kirli ilişkiler, yurttaşlara çektirilen çilelerle.

İşte Ukrayna asıllı Rus roman ve oyun yazarı Nikolay Vasilyeviç Gogol’ün “Müfettiş” isimli eseri de bürokraside yaşanmışlıklara ışık tutan bir eser. Bir ilçe yöneticisinin çevirdiği dolapları yalın bir dille anlatan bu oyun Denizli Barosu Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelendi.

Denizli Barosu Konferans Salonu’nda gösterime sunulan oyunda salon “iğne atsanız yere düşmeyecek” deyimine uygun doldu. Bazı konuklar oyunu ayakta izlemek zorunda kaldı.

Sercan Çavuşoğlu'nun yönettiği oyunda Seyithan Balaman, Emir A. Özçelik, Ahmet Türktekin, Aslı Sönmez, Ayşe Ayça Okur, Ayşe Ergün, Dilan Alp, Dilaver Coşkun, Gamze G. Manisalıoğlu, Hakan Akkuşlu, H.Burak Aygören, H.Büşra Çetin, H.Furkan Özlen, H.Milhan Işık, İclal Değirmenci, İrem Bağadır, İrem Erdoğan, Kübra Arıkan, M. Ali Özgür, Neşe Kara, Selin Burç, Simge Sürücüoğlu, Şule Geyik, Uğur Toker, Umut Özdemir ve Veli Yunus Ünal rol aldı.

Oyunun sonunda Denizli Barosu Başkanı Adnan Demirdöğer, yönetmen Sercan Çavuşoğlu’nu kutladı ve plaket verdi.