CHP’den PAÜ’ye Devlet Tiyatroları skandalı tepkisi – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. MÜZİK-TİYATRO-SİNEMA
  6. /
  7. CHP’den PAÜ’ye Devlet Tiyatroları skandalı tepkisi

CHP’den PAÜ’ye Devlet Tiyatroları skandalı tepkisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Aralık 2023 Cumartesi - 13:34Güncelleme: 9 Aralık 2023 Cumartesi - 13:34
CHP’den PAÜ’ye Devlet Tiyatroları skandalı tepkisi

CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, PAÜ’den Devlet Tiyatroları sanatçılarına yönelik tavra tepki göstererek, sorumlu olan yöneticinin cezalandırılmasını istedi.

CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum, PAÜ Kültür Merkezlerinden Sorumlu yönetici konumundaki Prof Dr Fatih Yayla’nın Devlet Tiyatroları Ankara Tiyatrosu sanatçılarına “pılınızı pırtınızı toplayıp gidin” şeklindeki sözlerini eleştirdi.

“Pamukkale Üniversitesi, ne yazık ki son günlerde sürekli skandallarla gündeme gelmektedir” diyen Horzum, şu açıklamayı yaptı:

“Tıp ve Diş Hekimliği fakültelerine usulsüz bir şekilde alınan yabancı uyruklu öğrenciler konusu ülke gündemindeyken, şimdi de Devlet Tiyatrosunun PAÜ çalışanlarının olumsuz tavırları yüzünden şehrimizden ayrılma kararı basına yansıdı. Denizli Devlet Tiyatrosunun PAÜ’ye bağlı Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde dün akşam sahneye koyduğu Binbir Gece Masalları oyununun sonunda oyuncular Denizli’den çekilme kararlarını açıkladı.

‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuştur’ diyen Ulu Önderimizin izinde olan bizler, PAÜ tarafından Devlet Tiyatrosu çalışmalarında görevlendirilen Fatih Yayla’nın şehrimizde tiyatro oyunlarına ulaşmamızı sağlayan değerli oyuncularımıza ‘pılınızı pırtınızı toplayıp gidin’ söylemini asla kabul etmiyoruz. Bu kişinin gereken cezayı alması ve Devlet Tiyatrosunun şehrimizde faaliyetine devam etmesi sağlanmalıdır.”