AB Film Günleri etkinliği sona erdi – D20Haber
26.06.2024, Çarşamba
23 °C / 40 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. MÜZİK-TİYATRO-SİNEMA
  6. /
  7. AB Film Günleri etkinliği sona erdi

AB Film Günleri etkinliği sona erdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Mayıs 2024 Pazartesi - 12:44Güncelleme: 13 Mayıs 2024 Pazartesi - 12:44
AB Film Günleri etkinliği sona erdi

Denizli’de, Avrupa Birliği (AB) Film Günleri etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında 18 film izleyiciyle buluştu.

Denizli Sanayi Odası (DSO) çatısı altında faaliyet gösteren AB Bilgi Merkezinin koordinasyonunda, AB Türkiye Delegasyonu desteği, AB üyesi ülkeleri ve AB Ulusal Kültür Enstitüleri iş birliği ile düzenlenen Avrupa Film Günleri etkinliği 8-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Avrupa Günü kapsamındaki etkinlikte Forum Çamlık CineNova sinema salonlarında gösterime sunulan 18 filmi sinemaseverler ücretsiz izledi.

Festivalin resepsiyonu da Litvanya Büyükelçisi Riardas Degutis ve Litvanya yapımı Göz Kırpmayı Unutma isimli filmin başrol oyuncusu Dovil Kundrotait’in katılımıyla gerçekleştirildi.

DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, resepsiyondaki konuşmasında, Avrupa Birliği’nin Türkiye için önemli bir partner olduğunu söyleyerek, “Avrupa Film Günleri’ni şehrimizde gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Resepsiyonumuza ve film gösterimimize teşrif eden Litvanya Büyükelçimize, Büyükelçilik Başkatibine ve filmin kıymetli başrol oyuncusuna bizlerle birlikte oldukları için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Haberin DevamıReklam




Litvanya Büyükelçisi Riardas Degutis da Denizli’de olmaktan mutluluk duygunu ifade ederek, “Burada gösterimi yapılacak olan filmimiz Litvanya’da en iyi film ödülünü aldı. Bugünkü etkinliğimizin en iyi tarafı da filmimizin başrol oyuncusunun etkinliğimize katılmış olması. Kendisi yaşı çok genç olmasına rağmen oldukça yetenekli bir aktris. Ayrıca, ünlü bir şov programında da yer alıyor. Kendisini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Başrol Oyuncusu Dovil Kundrotait de filmle ilgili “Filmin yapımı çok zaman aldı. Bu filmi yaparken, insanlar, aileler ve toplumlar arasındaki ilişkiler ile ilgili çok şey öğrendim. Bir taraftan da kendim ile ilgili gelişim de sağladım. Umarım bu filmin bana verdiği hissi sizde hissedersiniz” ifadelerini kullandı.