Ulusal Turizm Kongresi Denizli’de yapılıyor – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  6. /
  7. Ulusal Turizm Kongresi Denizli’de yapılıyor

Ulusal Turizm Kongresi Denizli’de yapılıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Ekim 2023 Cuma - 15:17Güncelleme: 13 Ekim 2023 Cuma - 15:17
Ulusal Turizm Kongresi Denizli’de yapılıyor

Denizli’de, Pamukkale Üniversitesinin (PAÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 23. Ulusal Turizm Kongresi başladı.

Turizme yön verecek 23. Ulusal Turizm Kongresi, PAÜ Turizm Fakültesinin ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. Kongrenin açılışına Vali Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof Dr Ahmet Kutluhan, öğretim üyeleri, turizm sektörünün temsilcileri ve davetliler katıldı.

PAÜ Rektörü Ahmet Kutluhan, açılış konuşmasında, üniversite olarak Denizli ve ülke turizmine katkılar yapmaya devam ettiklerini, Denizli’nin antik kentleri, gastronomisi, somut olmayan kültürel mirası, doğal güzellikleri, termal ve sağlık turizmiyle her kesime hitap eden bir destinasyon olduğunu söyledi.

“DENİZLİ’DE TURİZMİN HER ÇEŞİDİ VAR”

Kongrede kent turizmiyle ilgili bilgiler veren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da, “Turizm gezmek demek, dinlenmek demek, eğlenmek demek, görmek demek, ilgilenmek demek. Turizm sektörü her geçen yıl hem dünyada hem ülkemizde artarak devam ediyor. İletişimin ve ulaşımın hızlanmasıyla kolaylaşmasıyla artık daha önce gitmeyle ilgili hayal edemediğimiz birçok yere gitme noktasına gelmiş durumdayız. Dünyanın diğer ucundan da Denizlimize ülkemize yoğun turistlerinde geldiğini görüyoruz” dedi.

“DENİZLİ GÜÇLÜ TURİZM POTANSİYELİNE SAHİP”

Vali Ömer Faruk Coşkun da sürekli gelişen, değişim gösteren turizm sektörünün taşıdığı öneme dikkati çekti. Pandemi döneminin turizmde sürdürülebilirliğin ve alternatif turizm alanlarının önemi bir kez daha ortaya çıkardığını kaydeden Coşkun, şunları söyledi:

“Dünya Turizm Örgütü verilerine göre, uluslararası turizm hareketliliği 2023 yılın ilk 6 ayında pandemi öncesindeki turizm hareketliliği sayılarının yüzde 84’üne ulaştığını görüyoruz. Denizlimiz; Ege, İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayan bir geçiş güzergâhında olması nedeniyle oldukça önemli ve avantajlı bir konumda yer almaktadır. İlimiz turizm çeşitliliği bakımından da küresel manada ziyaretçilerin oldukça dikkatini çeken birçok özelliği uhdesinde barındırıyor. Denizlimizin tarihi, kültürü, iklimi, konumu, doğal güzellikleri ve yöresel ürün zenginliği bakımından güçlü bir turizm potansiyeline sahip olduğunu biliyoruz. Dünyaca ünlü tekstil ürünleri, eşsiz Pamukkale Travertenleri, termal suları, antik kentleri, doğası ve açık hava aktiviteleri ile 12 ay boyunca ziyaretçi ağırlıyor.”

Ulusal Turizm Kongresi, 3 gün devam edecek. Kongrede sunumlar ve açık oturumlar gerçekleştirilecek.

DENİZLİ (İHA)