PAÜ’de Bahçe ve Çiçek Sergisi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  6. /
  7. PAÜ’de Bahçe ve Çiçek Sergisi

PAÜ’de Bahçe ve Çiçek Sergisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Ocak 2019 Salı - 12:58Güncelleme: 15 Ocak 2019 Salı - 12:58
PAÜ’de Bahçe ve Çiçek Sergisi

Pamukkale Üniversitesi’nde, Ali Nihat Gökyiğit (ANG) Vakfı ile Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi işbirliğiye “İstanbul’da Bahçe ve Çiçek” sergisi açıldı.

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanı’ndaki serginin açılışına PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul İşler, Tavas Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gürkan Semiz, Genel Sekreter Yardımcısı Yalçın Şenay,Nezahat, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Serginin açılışında konuşan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi ve Sergi Sorumlusu Kenan Kaya, “Çalışmalarımız ilk olarak ‘İstanbul 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti’ etkinlikleri kapsamında sergiledik. Çok ilgi gördüğü için gezici hale getirdik ve Türkiye turuna çıkardık. 30 civarı eserle başlayan sergimiz, konunun zenginliği itibariyle 153 esere ulaştı. Denizli’den sonra Konya’ya daha sonrada Çin’in başkenti Pekin’de sergimizi açacağız. Sergimizin konusunu genel olarak İstanbul’un Fethi’nden, 18.yy ortalarına kadar geçen süreçte Osmanlı kültür ve yaşantısında doğaya, bahçeye, çiçeğe verilen önem oluşturuyor. Sergimiz salt görsellerden oluşmuyor. Görselleri destekleyici metinlerde var” dedi. Dolayısıyla sergimizi anlatırken kendi kendini anlatan sergi ifadesini kullanıyoruz. Sergimizi ziyaret eden konuklar görseller ile metinleri birleştirdiğinde ne demek istediğimi daha iyi anlayacaklar. Tüm Denizli halkını sergimizi ziyaret etmeye bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

“İstanbul’da Bahçe ve Çiçek” sergisi, 31 Ocak’a kadar açık kalacak.