Google Denizlili sanatçıyı unutmadı – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
14 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  6. /
  7. Google Denizlili sanatçıyı unutmadı

Google Denizlili sanatçıyı unutmadı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Şubat 2018 Çarşamba - 10:18Güncelleme: 7 Şubat 2018 Çarşamba - 10:18
Google Denizlili sanatçıyı unutmadı

Zaman zaman kamuoyuna mal olan ünlü karakterleri doğum günleri ve ölüm yıldönümlerinde yaptığı doodle ile anımsatan Google, bu kez Denizlili bir sanatçıyı doğum gününde milyonlara anımsattı. Google sayfasına girenler, şarkı sözü yazarı Aysel Gürel’in doodle ile karşılaştı.

Türk popunun en delisi olarak bilinen Aysel Gürel, dillere pelesenk olan onlarca şarkının söz yazarlığını yaptı. Milyonlar birçok sanatçıyı onun yazdığı şarkı sözleriyle sevdi. Tarkan’dan Sezen Aksu’ya birçok sanatçı onun yazdığı şarkıları söyledi. “Kim ne der? Kim nasıl düşünür?” demeden nasıl istiyorsa öyle yaşadı. 10 yıl önce aramızdan ayrılan sanatçının bugün doğum günü ve Google onun doğum gününü açılış sayfasındaki doodle kutladı.

Sarayköy’de 7 Şubat 1929’da doğan Aysel Gürel, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nden mezun oldu. Türkolog ve eğitimci olan, tiyatro oyunculuğu yapan Gürel’i milyonlar şarkı sözü yazarlığıyla tanıdı. “Değer mi”, “Firuze”, “Abone”, “Gençlik Başımda Duman”, “Sarışınım” gibi şarkıların söz yazarı olan Aysel Gürel, 17 Şubat 2008’de vefat etti. Gürel, sinema sanatçıları Müjde Ar ve Mehtap Ar’ın annesiydi.