Şen: Normalleşmeye geçerken uçak seferleri artmalı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  6. /
  7. Şen: Normalleşmeye geçerken uçak seferleri artmalı

Şen: Normalleşmeye geçerken uçak seferleri artmalı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Mayıs 2021 Salı - 15:53Güncelleme: 25 Mayıs 2021 Salı - 17:36
Şen: Normalleşmeye geçerken uçak seferleri artmalı

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, pandemi döneminde normalleşme adımları atılırken Denizli’ye düzenlenen uçak seferi sayılarının da artırılması gerektiğini belirtti.

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, Denizli’nin ülkemizde ihracat açısından ilk 10, ithalat açısından da ilk 20 il arasında yer aldığını, gelişmiş tekstil sanayisi, makine imalatı, tarımı, seracılığı ve turizmiyle ülkemizin en gözde illerinden birisi olduğunu, ülkemize büyük bir katma değer yarattığını ifade etti.

“PAMUKKALE EN FAZLA ZİYARET EDİLEN 3. YER”

Sadece dünya UNESCO doğa ve kültür mirası listesinde olan Pamukkale’yi 2019 yılında 2 milyon 650 bin kişi ziyaret ettiğini anımsatan Şen, Pamukkale’nin bu rakamla Topkapı Sarayı ve Ayasofya’dan sonra ülkemizde en fazla ziyaret edilen yer konumunda bulunduğunu kaydetti.

AYNI SEVİYEDEKİ İLLERLE KIYASLAMA

Denizli’nin hava ulaşımını sanayi, turizm, ithalat ve ihracat rakamlarıyla eş değer illerle kıyaslayan Şen, “Denizli ile rekabet içinde olan Kayseri, Gaziantep gibi illerin Anadolu’dan ticaretin merkezi İstanbul’a uçak ile ulaşım imkânıpandemi döneminden önce Denizli’nin en az 3 katı idi. Rekabet ettiğimiz bu illerin ayrıca aktarmalı olarak Ankara, İzmir, Antalya ve Avrupa ya uçak ile ulaşım imkânlarını da ilave ettiğimiz zaman Denizli ilinin en az 10 katı sayıya sahip uçak ile ulaşım imkanı mevcuttu” değerlendirmesini yaptı.

“ARTAN UÇAK SEFERİ CİDDİ KATKI SAĞLAR”

“Denizli’ye düzenli bir havayolu taşımacılığı olmadan bile bu kadar yerli ve yabancı ziyaretçi elde edilebiliyorsa, düzenli tarifeli seferler ile ziyaretçi sayısının daha da fazla artacağı aşikâr olup, uçak seferlerinin arttırılması Denizli ticaretine de ciddi katkı sağlayacaktır” diyen Şen, şunları kaydetti:

“İlimizde gittikçe daha çok gelişme kaydeden sağlık turizmi ve üçüncü yaş turizmi önümüzdeki yıllarda gelişimini ve sektörel büyümesini ulaşım imkânlarının gelişmesiyle daha da hızlı bir şekilde sürdürebilecektir.

Sanayi, Turizm-havayolu ilişkisi karşılıklı yarara dayanan ve karşılıklı bağımlılık derecesi çok yüksek olan bir eğilim içerisindedir. Bu sektörlerin de yenilik ve gelişmelere açık olması birbirleriyle olan bağlantısını güçlendirmektedir. İlimizin tüm sektörlerde özellikle sanayi, turizm ve sağlık alanında dünya ile rekabet edebilir hale gelebilmesi ilimize düzenlenen sefer sayılarının pandemi döneminden sonra arttırılması ile daha hızlı ve mümkün olacaktır.

Tüm Denizli’nin beklentisi, İstanbul-Denizli arası uçak sefer saatlerinin kullanıma uygun saatlerde belirlenmesi ve en az Gaziantep ve Kayseri gibi Denizli iline uçak sefer sayılarının arttırılmasıdır.”