Bildiklerinizi unutun, işte Denizli’nin tatil rotaları – D20Haber
27.06.2024, Perşembe
25 °C / 39 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  6. /
  7. Bildiklerinizi unutun, işte Denizli’nin tatil rotaları

Bildiklerinizi unutun, işte Denizli’nin tatil rotaları

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 18 Haziran 2024 Salı - 13:28Güncelleme: 18 Haziran 2024 Salı - 13:40
Bildiklerinizi unutun, işte Denizli’nin tatil rotaları

Kurban Bayramı’nda kalabalıktan ve sıcak havadan şikayet etmeden tatil yapmak isteyenler, araçlarının direksiyonunu Denizli’deki bu tatil rotalarından birine veya birkaçına çevirebilir.

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından, ormanlara yönelik bilinç düzeyi ile doğa sevgisini artırmayı, orman köylüsüne katkı sağlamayı amaçlayarak “ekoturizm alanları” oluşturuluyor.

Buralarda dinlenme alanları, seyir terasları, yönlendirme ve bilgilendirme tabelaları, ahşap basit köprüler gibi kalıcı olmayan yapı ve tesisler yapılıyor.

Ekoturizm alanlarında doğal ve kültürel kaynaklar turizme kazandırılırken, yöre halkına da ekonomik fayda sağlanması amaçlanıyor.

Haberin DevamıReklam




DENİZLİ’DEKİ EKOTURİZM ALANLARI

Proje kapsamında Denizli’de 4 yer “ekoturizm alanı” olarak belirlendi. Bunlar; Çameli Ekoturizm Alanı Pamukkale ilçesinde Kervansaray Orman Parkı, Acıpayam Çatak Kanyonu ve Çameli Kızılyaka-Belevi Ekoturim Alanı.

Yaz ve kış aylarında sıkça ziyaret edilen ekoturizm alanları, okulların kapanmasıyla birlikte kalabalıktan uzak, gürültüsüz ve sakin bir dinlence planlayan doğaseverleri bekliyor.

Doğa yürüyüşü, bisiklet gibi aktivitelerin yapılabildiği rotalarda, ormanların sağlık ve estetik değerleriyle birlikte çevrenin tarihi ve kültürel zenginliklerinin de deneyimlenmesi fırsatı sunuluyor.