Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizlili ustaya sanatçı kartı verdi – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  6. /
  7. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizlili ustaya...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizlili ustaya sanatçı kartı verdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Temmuz 2023 Pazartesi - 10:41Güncelleme: 10 Temmuz 2023 Pazartesi - 10:41
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizlili ustaya sanatçı kartı verdi

Denizli’de, kullanılmış tahta paletleri işleyerek oyuncaklar yapan Veli Bat, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmede “sanatçı kimlik kartı” almaya hak kazandı.

Yaklaşık 10 yıldır evinin altında kurduğu küçük atölyede kullanılmış tahta paletlerden çeşitli oyuncaklar yapan Veli Bat’ın eserleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın dikkatini çekti. Geçtiğimiz haftalarda Ankara’ya giden Bat, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü’ndeki komisyonda oyuncaklarının sunumunu yaptı.

Değerlendirme sonucunda komisyon Veli Bat’ın “el yapımı eserlerde sanatçı kimlik kartı” almasına karar verildi.

Sanatçı kimlik kartıyla Veli Bat, yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek sergi, festival, kültür günleri gibi etkinliklere bakanlık tarafından gönderilebilecek, geleneksel sanatların tanıtılmasına katkı sağlanacak.

Kullanılmış palet tahtaları ve hurda tahta parçalarından el aletlerini kullanarak doğal oyuncaklar yaptığını belirten Veli Bat, “10 yıldan bu yana kullanılmış tahta parçaları ve kullanılmış paletlerin tahtalarını değerlendirerek doğal oyuncaklar üretiyorum. Geri dönüşümü yaptığım oyuncaklarla anlatıyorum. Yıllardır yaptığım tahta doğal oyuncaklar için hiçbir ağaç kesilmedi. Yapmış olduğum el sanatları ürünlerim Kültür ve Turizm Bakanlığında kurulan komisyonda değerli hocalarımız tarafından incelendi. Bana ‘sanatçı kimlik kartı’ verilmesine karar verildi. Hobi amaçlı başladığım doğal oyuncak yapımında bu unvanı almak beni çok mutlu etti” dedi.

DENİZLİ (İHA)