Turizme yönelik 3 proje uygulanacak – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  4. /
  5. KÜLTÜR-SANAT-TURİZM
  6. /
  7. Turizme yönelik 3 proje uygulanacak

Turizme yönelik 3 proje uygulanacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Haziran 2022 Cuma - 10:41Güncelleme: 17 Haziran 2022 Cuma - 11:30
Turizme yönelik 3 proje uygulanacak

Denizli’de, turizme destek amacıyla üç proje hayata geçirilecek. İki projeye GEKA desteği sağlanırken, bir projede İl Kültür ve Turizm müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği yapacak.

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün "Turizmde Destinasyon Yönetimi" ile ortağı olduğu "Dernek Kamu Elele Projelerle Birlikte" projeleri, Güney Ege Kalkınma Ajansından (GEKA) destek almaya hak kazandı. Projelerle ilgili sözleşme GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan ile Denizli İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Turan Veli Akyol tarafından imzalandı.

"TURİZMDE DESTİNASYON YÖNETİMİ" PROJESİ

"Turizmde Destinasyon Yönetimi" projesiyle turizmin geliştirilmesi amacıyla yeni yol haritası oluşturulması amaçlanıyor. Bu kapsamda, turizm sektöründe rol oynayan önemli tüm paydaşlar ile 19 ilçe belediyesinden toplam 60 kişiye "turizm destinasyonu, turizmde pazarlama, turizmde yeni trendler nedir, turizm destinasyon noktaları nasıl geliştirilebilir" konularında eğitim ve danışmanlık sağlanacak.

Akyol, Denizli’nin turizm potansiyelinin geliştirilmesi, destinasyon çeşitliliğinin artırılması, turizmin dört mevsime yayılması, ilimizin turizm potansiyellerinin tanınırlığı ve bilinirliliğinin artırılması, turizmde sürdürülebilirliğin sağlanması, bilinen turistik mekanları ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere yeni alternatif ziyaret alanları oluşturulması, yerli ve yabancı turistlerin konaklamalı ziyaretlerinin artırılması başlıca hedefler olduğunu belirtti.

"DERNEK KAMU ELELE PROJELERLE BİRLİKTE" PROJESİ

"Dernek Kamu Elele Projelerle Birlikte" projesiyle ilgili de bilgi veren Akyol, kültür ve turizme katkı sunacak yerel aktörlerden olan STK'ların proje hazırlama ve hibe kaynaklarından yararlanma kapasitelerini arttırmanın, faaliyetleri daha nitelikli hale getirilebilmek amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde olmalarının, uygun hibe kaynaklarını bölgeye kazandırmanın, nitelikli ve kabul edilme potansiyeli yüksek projeler hazırlamanın amaçlandığını ifade etti.

"ŞEHRİMİ MOBİL UYGULAMAYLA KEŞFEDİYORUM" PROJESİ

"Şehrimi Mobil Uygulamayla Keşfediyorum" projesi ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilecek. Proje kapsamında, mobil cihaz uygulaması geliştirme eğitimi verilmesi sağlanacak. Programlama bilgisine göre seçilen 23 öğretmen, verilecek flutter programlama dili eğitimi ile android cihazlardan ücretsiz olarak indirilip kullanılabilecek bir uygulama geliştirilecek.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geliştirilen mobil cihaz uygulamasına İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan Denizli’nin tarihi, coğrafi ve kültürel ögelerini barındıran turizm destinasyonlarının metin ve görselleri eklenecek. Hazırlanan uygulama daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne devredilecek.