Ziraat Bankası Akköy Şubesinin taşınması kararında yeni gelişme – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Ziraat Bankası Akköy Şubesinin taşınması kararında...

Ziraat Bankası Akköy Şubesinin taşınması kararında yeni gelişme

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 1 Eylül 2023 Cuma - 21:38Güncelleme: 1 Eylül 2023 Cuma - 21:41
Ziraat Bankası Akköy Şubesinin taşınması kararında yeni gelişme

Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Akköy Mahallesi’ndeki Ziraat Bankası Şubesinin taşınması kararına karşı yurttaşların gösterdiği tepkiler sonuç vermeye başladı. Şubenin kapatılmaması için Pamukkale Belediyesi, “Binayı güçlendirelim, gerekirse yenisini yapalım” noktasına geldi. Ziraat Bankası Genel Müdürlüğünün de şubenin Akköy’de kalması konusuna olumlu baktığı bildirildi.

Bir süre önce alınan Ziraat Bankası Akköy Şubesi’nin kapatılıp Karahayıt’a taşınması kararına tepkiler sürürken, konu CHP’li üye Bülent Taylan Kaplan tarafından Pamukkale Belediye Meclisinin gündemine getirildi. Kaplan’ın “Pamukkale Belediyesinin şubenin kapanmaması için nasıl bir girişim yaptığı” sorusunu Avni Örki yanıtladı.

Ziraat Bankası Akköy Şubesinin faaliyet gösterdiği binanın Pamukkale Belediyesine ait olduğunu söyleyen Örki, “Aylar öncesinde kulağımıza bir dedikodu geldi, ‘banka buradan gidecekmiş’ diye. Biz buradaki yetkililerle konuştuk. Hatta bana bu bilgiyi getiren de mevcut üyemiz Hüseyin Acar. Kendisiyle birlikte bölge müdürümüz ile de konuştuk. Dedi ki, hayır, biz bir yere gitmiyoruz, buradayız. Fakat gelişmelere baktığımızda bankanın taşınma kararı almış olduğunu, resmi olmasa da öğrendik” dedi.

“ÇÜRÜK RAPORU İSTEDİK”

Konuyu resmiyete dökmek üzere bankanın hem genel müdürlüğüne hem buradaki bölge müdürlüğüne yazı gönderdiklerini ifade eden Örki, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir bankayı ya da işletmeyi binamızda elbette ki zorla tutamayız. Ancak buradan gitmeyi isteme sebepleri, bu binanın çürük olduğuna dair, depreme dayanıksız olduğuna dair bir rapor olduğu şeklinde bize ifade ettiler. Biz de yazılı olarak, ‘eğer bu bina çürük olduğu için burayı terk etmeyi düşünüyorsanız o zaman bize bu çürük raporunu gönderin’ dedik. Bu çürük raporu, akredite olmuş, bakanlık tarafından yetkilendirilmiş bir kuruluş tarafından hazırlanmış ise söyleyecek hiçbir sözümüz yok. O çürük raporunu kabul ederiz. Şunu da ilave ettik: Eğer akredite olmuş bir kuruluş değilse, sizin iç mekanizmanız tarafından hazırlanmış bir raporsa, bu raporu yine bize bildirin. Belediye olarak binamızı güçlendireceksek güçlendirelim. Binamız iki katlı, son katı kullanılmıyor. Eğer son katı tıraşlamak suretiyle binamızı güçlü kategorisine alacaksanız, biz son katı tıraşlayabiliriz. Her ikisi de olmaz derseniz, bu binayı yıkıp yerine yeniden bina yapabiliriz.”

Şubenin başka bir yere taşınmasının müşteri kazandırmayacağını belirten Örki, “Ziraat Bankası özel bir işletme şeklinde görülebilir. Ancak halkın bankasıdır, devletin bankasıdır. Ziraat Bankasının amacı, çiftçilerimize ve ziraatçilerimize hizmet vermektir. Akköy’de orada bulunmuş olduğu coğrafi özellikleri sayesinde insanlarımızın gelip rahatlıkla kullanabildiği, yıllardır alışkanlığı olan bir yerdedir. Bunun oradan alınıp herhangi bir başka yere götürülmesi bankaya yeni bir müşteri kazandırmayacaktır. Tersine, bankanın hali hazırda müşterisi olan ziraatçilerimizin işlerinin zorlaşmasına neden olacaktır. Bu insanların bankayla olan ilişkilerinin de sonlanmasına neden olabilecektir” diye konuştu.

“BİNAYI GÜÇLENDİRİRİZ, GEREKİRSE YENİSİNİ YAPARIZ”

Banka şubesinin taşınmasını istemediklerini kaydeden Örki, “Peki ne yaparız? Hemen hızlı bir şekilde bankamız orada bir başka yere taşınır, biz de o esnada güçlendirme çalışmalarımızı yaparız. Banka tarafından kabul görürse de aynı şekilde orada devam ederler. Bu dediğimiz yazıları resmi olarak bildirdik. Bize henüz dönüş olmadı. Ancak genel müdürlükte, genel müdür ve genel müdür yardımcıları bu konuyu konuştular. Belediyemizin bu konudaki yapıcı tavrı nedeniyle bankanın Akköy’de kalması yönünde bir görüş birliğine vardılar. Kendilerine sözel olarak, ‘güçlendirme çalışmalarını biz hazırlayabiliriz, ancak çürük raporunu almamız lazım. Gitme sebebiniz çürük ise o raporu bize getirin’ dedik. Resmi olarak binamız hakkında böyle bir rapor yoktur. Burada kira ihalesi de sona erdi. Geçtiğimiz hafta. Yeniden kira ihalesine çıkacağımızı bildirdik. Önümüzdeki günlerde bu hususta daha net bir bilgi gelecektir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.