Yapımı yılan hikayesine dönen Şehir Hastanesi 4. kez ihale edilecek – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Yapımı yılan hikayesine dönen Şehir Hastanesi...

Yapımı yılan hikayesine dönen Şehir Hastanesi 4. kez ihale edilecek

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 30 Ocak 2024 Salı - 12:50Güncelleme: 30 Ocak 2024 Salı - 14:26
Yapımı yılan hikayesine dönen Şehir Hastanesi 4. kez ihale edilecek

Denizli’deki en önemli sağlık yatırımlarından olan, ancak önce ihale süreçleri, ardından inşaata başlanmasından sonra müteahhidin iş bırakmasıyla yapımı yılan hikayesine dönen Denizli Şehir Hastanesi, 4. kez ihale edilecek. Vali Ömer Faruk Coşkun, konuyla ilgili “Mahkeme süreci bitti, bundan sonraki süreçte tekrar ihalesi yapılacak” bilgisini verdi.

Vali Ömer Faruk Coşkun, Polisevi’nde basın mensuplarına kahvaltı verdi. Programa İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek, Valilik Basın Müdürü Fatmana Metin, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Abdullah Güler, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı ve basın mensupları katıldı.

“DOLANDIRICILARIN KURBANI 60 YAŞI VE ÜZERİ”

Asayiş konularında bilgi veren Vali Coşkun, 2023’te bir önceki yıla göre azalma görüldüğünü, buna karşın birkaç konudaki asayiş olaylarında artış ve bunlardan birisinin de dolandırıcılık olayları olduğunu söyledi.

Dolandırıcılık olaylarının internet üzerinden alışveriş, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılmasıyla işlendiğini, dolandırıcıların genellikle 60 yaş ve üzerindekileri hedef seçtiğini kaydeden Coşkun, vatandaşların telefonla arayıp kendisini savcı, polis, jandarma, adliye personeli veya üst düzey kamu görevlisi olarak kendisini tanıtan şüphelilere inanmamasını istedi.

2023’TE 1 MİLYON 77 BİN ARAÇ KONTROL EDİLDİ

Vali Coşkun, 2023 yılında il genelin trafik birimlerince 1 milyon 77 bin 834 araç kontrolü yapıldığını, bunun hedefin üzerinde olduğunu, araç sayısına ve diğer nedenlere bağlı olarak artan kaza sayısının azaltmak için havadan kontrollerin artırıldığını belirtti.

Uyuşturucuyla mücadelenin kararlı şekilde yürütüldüğünü vurgulayan Coşkun, “Narkotik olaylarında madde bağımlılığıyla ilgili mücadele çalışmaları yapılıyor. Zararları hakkında en iyi narkotik polisi anne projesi ile 50 bine yakın vatandaşımız bilgilendirildi” dedi.

“YATIRIMLARIN AYRINTILARI HENÜZ NETLEŞMEDİ”

Genel Yayın Yönetmenimiz Engin Ünal’ın ildeki 2024 yatırımlarına ilişkin sorusuna Vali Coşkun, “Resmi Gazete’de yayımlandığı kadarıyla biliyoruz. Ayrıntılarına çok vakıf değiliz. Geçtiğimiz yıl büyük bir deprem felaketi yaşandı. Doğan olarak bütün bakanlıkların öncelik deprem illeri oldu. İlimizde de birçok başlıkta ve devam eden yatırımlara ödenekler ile ilave yatırımlar söz konusu” yanıtını verdi.

“HUKUKİ SÜREÇ BİTTİ, ŞEHİR HASTANESİNİN İHALESİ YAPILACAK”

Ünal’ın “Şehir Hastanesinin son durumu nedir?” sorusuna da Vali Ömer Faruk Coşkun, “Şehir Hastanesinde maalesef bir yargı süreci yaşandı. O tamamlandı, yeniden ikmal ihalesinin yapılmasını bekliyoruz, hızlı bir şekilde bitmesini hedefliyoruz. Tabi ki yargı sürecinden kaynaklı büyük bir zaman kaybı söz konusu oldu. O süreç tamamlandı, yakın zamanda ikmal ihalesiyle birlikte Şehir Hastanesinin inşaatı devam edecek” karşılığını verdi.

“Geçen yıl yapılan ihale geçersiz mi o halde” sorusu üzerine de Coşkun, “Ayrıntısını bilmiyorum ama bir mahkeme süreci vardı, yüklenici ile bakanlığımız arasında. Mahkeme sürecinin bittiğini, bundan sonraki süreçte tekrar ihalesi yapılacak. Hangi yöntemle, nasıl olacak teknik ayrıntısını bilmiyorum. Tamamlanıp, hızlı bir şekilde çalışmalara başlanacak” açıklamasını yaptı.

Vali Coşkun, yeni bir Denizli Devlet Hastanesi yapımının da 2024 yılı programında yer aldığına işaret ederek, “Ayrıca biliyorsunuz yatırım programında 400 yataklı bir hastane de var. Onun da hemen başlanıp bitirilmesi planlanmakta. Konuyla ilgili çalışmalar yakından takip ediliyor. Bu çalışmaların bir an önce bitirilmesine gayret ediliyor” bilgisini paylaştı.

ŞEHİR HASTANESİ İLE İLGİLİ 2020’DEN 2024’E NELER OLDU?

Merkezefendi ilçesinin Karahasanlı Mahallesi'nde yapımına başlanan, önce ihale süreçleri uzayan, daha sonra da müteahhidin iş bırakmasıyla inşaatı duran Şehir Hastanesinin yeniden ihaleye çıkarılacağı açıklandı.

İlk ihale 30 Aralık 2020'de 1 milyar 389 milyon 418 bin lira keşif bedelle yapıldı. İhalede en düşük teklifi 1 milyar 34 milyon lirayla Ekşioğlu Yönetim+Ekşihan oluşumu verirken, en yüksek teklifi 1 milyar 400 milyon lirayla Taşyapı İnşaat verdi.

İnşaata başlanması beklenirken bakanlık ikinci kez ihaleye çıktı. 6 Mayıs 2021'deki ihalede maliye 1 milyar 553 milyon 848 bin liraya yükselirken, en düşük teklif 1 milyar 189 milyon lirayla Ermit Mühendislik-Özge İnşaat ortaklığından, en yüksek teklif 1 milyar 550 milyon lirayla REC Uluslararası İnşaat firmasından geldi.

1 milyar 189 milyon 900 bin liralık teklifiyle ihaleyi kazanan Özge İnşaat, 12 Temmuz 2021'de inşaata başladı ve bitiş tarihi olarak 750 gün verildi. 2023'ün Ağustos ayında da tamamlanacağı açıklandı. Ne var ki, inşaat su basman seviyesindeyken müteahhit işi bıraktı.

Şehir Hastanesinin üçüncü ihalesi Nisan-2023'te yapıldı. En düşük teklifi 4 milyar 697 milyon 900 bin lirayla İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, en yüksek teklifi 5 milyar 700 milyon lirayla REC Uluslararası İnşaat verdi. Ancak bu ihalenin süreci tamamlanıp inşaata başlanamadı.