Whatsapp çöktü, erişim sorunu kademeli olarak giderildi – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Whatsapp çöktü, erişim sorunu kademeli olarak...

Whatsapp çöktü, erişim sorunu kademeli olarak giderildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Ekim 2022 Salı - 11:39Güncelleme: 26 Ekim 2022 Çarşamba - 09:58
Whatsapp çöktü, erişim sorunu kademeli olarak giderildi

Haberleşme uygulaması WhatsApp çöktü. Sabah saatlerinden itibaren yoğunlaşan problemin öğle saatlerinde kademeli olarak giderildiği bildirildi.

Cumhuriyet’in haberine göre, çevrimiçi mesajlaşma uygulaması WhatsApp dünya genelinde çöktü. Çevrimiçi kesintileri izleyen Downdetector, WhatsApp kesintisini bildiren kullanıcı sayısında keskin bir artış olduğunu bildirdi.

Dünya genelinde yüz binlerce kullanıcısı olan mesajlaşma uygulaması Whatsapp çöktü. Uygulama içerisinde grup mesajlaşmalarıyla başlayan kesinti, daha sonra kişiler arası mesajlaşmalarda da görüldü.

Dünya genelinde çevrimiçi kesintileri izleyen Downdetector, Whatsapp'ta iletişim kesintisi sorununun sabah saatlerinde başladığını ve kesinti yaşayan kullanıcı sayısındaki hızlı artışın devam ettiğini açıkladı.

Downdetector, "Dünyanın genelinden gelen raporlar, 30 bin kullanıcı ile başladı ve hızla artıyor" dedi.

WhatsApp uygulamasının üst kuruluşu Meta, kesintinin farkında olduğunu ve çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Meta şirket sözcüsü, "Şu anda mesaj göndermekte sorun yaşadığının farkındayız. WhatsApp'ı mümkün olduğunca çabuk herkes için geri yüklemeye çalışıyoruz" dedi.

Türkiye'nin yanı sıra Birleşik Krallık, Katar, Hindistan ve Pakistan'da da WhatsApp'ın çöktüğü bildirildi.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, WhatsApp'da yaşanan sorun ile ilgili açıklama yaptı. Sayan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Whatsapp servislerinde global kaynaklı kesinti yaşanmakta olup ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir” dedi.

Sayan açıklamasında ayrıca, "Küresel ölçekte kendi alanlarında adeta fiili tekel oluşturan dijital hizmet sağlayıcılar ve OTT'lerin hizmet sürekliliği açısından hesap sorulamaz olması söz konusu olamaz. Fiilen gündelik hayatın bir parçası haline gelen dijital hizmet sağlayıcıların topluma ve egemen devletlere karşı sorumlulukları olduğu yadsınamaz" ifadelerine de yer verdi.

SORUN KADEMELİ OLARAK GİDERİLDİ

Bu arada, yapılan son açıklamaya göre, Dünya genelinde farklı sürelerde olmak üzere Türkiye'de yaklaşık bir buçuk saati bulan WhatsApp’taki erişim sorunu 11:40 itibarıyla kademeli olarak giderildi.