Veli-Der’den depremzede çocuklar sorusu – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Veli-Der’den depremzede çocuklar sorusu

Veli-Der’den depremzede çocuklar sorusu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Mart 2023 Salı - 15:10Güncelleme: 14 Mart 2023 Salı - 15:10
Veli-Der’den depremzede çocuklar sorusu

Veli-Der Denizli Şube Başkanı Elif Bekci, nakilleri yapılan depremzede çocukların kamu kurumları dışındaki yerlere yerleştirilip yerleştirilmediğini sordu.

Veli-Der Şube Başkanı Elif Bekci, Kahramanmaraş merkezli depremden en fazla çocukların etkilendiğine dikkati çekerek, kimi çocukların anne, baba ve kardeşlerini, kimi çocukların uzvunu kaybettiğini belirtti.

Kimsesiz kalan ve depremden etkilenen çocuklarla ilgili devletin yapması gerekenin onları koruma altına almak olduğunu, bu görev hiçbir kişi, kurum, kuruluş ve dini yapılara devredilemeyeceğini vurgulayan Bekci, şunları kaydetti:

“Ama görüyoruz ki, refakatsiz kalmış depremzede çocuklarımız bir şekilde dini yapıların eline düşmektedir. Basında yer alan haberlere göre, binin üzerinde çocuğumuz kayıp, bin 100 çocuğumuz Menzil Tarikatı’nın Adıyaman’daki köyünde tutulmaktadır. Daha önce yine basında yer alan habere göre, depremde babalarını kaybetmiş 9 çocuğumuz Sakarya’da İsmailağa Cemaati’nin kontrolünde olan diyanete bağlı Kuran kursuna verildiği il müftülüğü ve cemaat sorumluları tarafından açıklanmıştır.

Nakilleri yapılan bu çocuklarımız kamu kurumları dışındaki yerlere mi yerleştirildi? Kamu kurumları dışındaki yerlere yerleştirilmişlerse bu çocuklarımız nerede, hangi kurumlara yerleştirildi?

Yardıma muhtaç depremzede çocuklarımızı devlet koruması altına alması gereken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Derya Yanık, ‘Bizim Menzil cemaatine ya da x, y, z herhangi bir yere verecek bir çocuğumuz yok ama insanlar kendi çocuklarını diledikleri yerde bulundurabilirler. Buna da karışacak halimiz yok. İhmal yoksa, istismar yoksa, şiddet yoksa bizim görevimiz devlet olarak başlamaz’ diye yaptığı skandal açıklamayla büyük bir sorumsuzluk örneği göstermiştir. Yani Bakanlığın görevi çocukların ihmale, istismara ya da şiddete uğramasıyla mı başlar? Bu aynı zamanda görevi ihmaldir.

Veli-Der olarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Derya Yanık’ın, refakatsız kalmış depremzede çocuklarımızı hemen koruma altına almak asli görevi iken, bu görevini yerine getirmeyerek ve bu çocuklarımızın yasadışı dini yapıların eline düşmesine sebep olarak TCK’nun 257. maddesine göre ‘görevi ihmal ve görevi kötüye kullanma’ suçu işlediğini düşünüyor ve hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuyoruz.”