Usulsüzlüğe direndi, tayini Acıpayam’a çıkarıldı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Usulsüzlüğe direndi, tayini Acıpayam’a çıkarıldı

Usulsüzlüğe direndi, tayini Acıpayam’a çıkarıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Ocak 2024 Salı - 18:04Güncelleme: 30 Ocak 2024 Salı - 18:04
Usulsüzlüğe direndi, tayini Acıpayam’a çıkarıldı

Kaymakam atamaları ile ilgili son kararnamede Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinden Acıpayam’a tayin edilen Ramazan Çankaloğlu’nun, ilçedeki usulsüzlüğe karşı çıktığı için 4 ay gibi kısa sürede ilçeden gönderildiği öne sürüldü. Tayine gerekçe olarak organize sanayi bölgesindeki tahsisle ilgili başlattığı işlem gösterildi.

İddiaya göre, siyasilere ve oda başkanına tahsis edilen arsaların geri alınmasına karar veren kaymakamın 4 ayda tayini çıktı.

Sözcü’de yer alan Saygı Öztürk’ün haberine göre, Ramazan Cankaloğlu, ekim ayı başında Şanlıurfa’nın Birecik ilçesine kaymakam olarak atandı. Yaklaşık iki yıl bu ilçede görev yaptıktan sonra başka bir hizmet bölgesine gönderilecekti. Ancak, AKP Şanlıurfa Milletvekili Faruk Pınarbaşı ve Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam’a tahsis edilen Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arsasına iki yıl içinde yatırım yapmaları gerekirken 8 yıldır yapmadıkları gerekçesiyle tahsisin iptali için çalışma başlatınca hemen tayini çıkarıldı.

İlçeye atanmasından 4 ay sonra Acıpayam ilçesine tayini çıkarılan Kaymakam Cankaloğlu, haksız atamanın iptali için İçişleri Bakanlığı’na başvurdu.

KAYMAKAM EL ATINCA

Cankaloğlu, arsa tahsis edilen aralarında milletvekili, belediye başkanı, ticaret odası başkanı gibi ilçenin güçlü isimlerinin yatırım yapmadıkları gerekçesiyle tahsislerin iptali için çalışma başlatınca, karşısına siyasiler çıktı. Kaymakamı ikna edemeyeceklerini anlayan siyasiler, “Tayininin çıkarılması” için harekete geçti. Kaymakam atandığı ilçeden 4 ay sonra uzaklaştırıldı. Bu durumun, gelecek yeni kaymakama da gözdağı olarak nitelendirildi. Birecik Ticaret Odası Başkanı Bilgin’in kendisi ve yeğenine tahsisli arsalar üzerinde yatırım yapmadıkları gibi, arsaların alınmadığı da ortaya çıktı.