Karaismailoğlu: Honaz Tüneli yıllık 800 milyon TL tasarruf sağlayacak – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Karaismailoğlu: Honaz Tüneli yıllık 800 milyon...

Karaismailoğlu: Honaz Tüneli yıllık 800 milyon TL tasarruf sağlayacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Ocak 2023 Cumartesi - 09:08Güncelleme: 28 Ocak 2023 Cumartesi - 11:11
Karaismailoğlu: Honaz Tüneli yıllık 800 milyon TL tasarruf sağlayacak

Denizli’ye gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bugün açılışı yapılacak Honaz Tüneli’nde gece incelemelerde bulundu. Karaismailoğlu, Honaz Tüneli ile yıllık 800 milyon lira tasarruf sağlanacağını belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, açılış öncesi Honaz Tüneli’ne giderek incelemelerde bulundu. Burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her kesiminde, bölgesi için çok kıymetli işlerin tamamlandığını ve yenisinin başladığını söyledi.

Hizmet ve eser fırtınası estirmeye devam ettiklerini anlatan Karaismailoğlu, "Dün Bursa Gemlik Yalova'daydık. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Bilecik'te yine vatandaşımız için, milletimiz için çok önemli açılışlar yaptık. Bugün de Denizli'deyiz. Yarın da Denizli'de hakikaten kara yolları tarihi için önemli günlerden bir tanesi. Denizli için müthiş projelerden, önemli projelerden bir tanesini yarın hizmete açıyoruz. 32 kilometrelik Denizli Çevre Yolu'nun tamamını bitirmiş bulunmaktayız" dedi.

" 28 KİLOMETRELİK YOL, 14 KİLOMETREYE İNİYOR"

Karaismailoğlu, Honaz Tüneli'nin 2 bin 640 metre uzunluğunda olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Denizli'nin şehir içerisindeki trafik sıkışıklığını önemli derecede azaltacak, Denizli'ye nefes aldıracak çok önemli bir proje olarak yarın itibarıyla tarihe geçecek. Projemiz 28 kilometrelik bir yolu, tam 14 kilometreye indiriyor. Yani güzergahımızı tam 14 kilometre kısaltıyor. Ankara'dan, İzmir'den Antalya'ya gidecek olan bütün araçlar, daha önce şehir merkezindeki trafiği sıkıştırıyorlardı ama yarından itibaren çevre yoluyla bu ortadan kalkmış olacak. Projemiz sayesinde azalan zaman, azalan yakıt tasarruflarıyla birlikte toplamda tam yıllık 800 milyon liralık bir tasarruf sağlayacağız. Ayrıca çevresel faydalar bakımından baktığımızda da tam 28 bin ton karbon emisyonuna da çevresel fayda sağlayacağız."Y

apılan hizmetlerin çok kıymetli işler olduğunu ifade eden Karaismailoğlu, "Yani bu kadar büyük altyapı projelerini bir defa yapıyorsunuz ama yüzyıllar boyu kullanıyorsunuz. Bu projelerimiz Denizli'ye ve bölgesine uzun yıllar hizmet edecek. Bu bölgenin özellikle istihdamına, üretimine ve buraya yatırımcı çekmesine son derece katkıda bulunacak. Tabii büyüyen, gelişen Denizli sanayisiyle, tarımıyla, turizmiyle bu yaptığımız yollar, altyapı projeleriyle çok daha fazla katkı sağlayarak ekonominin büyümesine ve ihracatın da büyümesine son derece katkı sağlayacak" değerlendirmesinde bulundu.

Karaismailoğlu, Honaz Tüneli ve çevre Yolu ile bölünmüş yol ağına bugün 28 kilometre daha ekleneceğini sözlerine ekledi.

DENİZLİ (AA)