TÜRSAB’dan “Denizli’den yurt dışına uçak seferleri yapılmalı” çağrısı – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. TÜRSAB’dan “Denizli’den yurt dışına uçak seferleri...

TÜRSAB’dan “Denizli’den yurt dışına uçak seferleri yapılmalı” çağrısı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Haziran 2022 Salı - 09:00Güncelleme: 7 Haziran 2022 Salı - 09:00
TÜRSAB’dan “Denizli’den yurt dışına uçak seferleri yapılmalı” çağrısı

TÜRSAB Pamukkale Bölge Temsil Kurulu Başkanı Turan Köseoğlu, sanayi ve turizmiyle öne çıkan Denizli’den yurt dışına doğrudan uçak seferleri düzenlenmesini, İstanbul’a yapılan seferlerin artırılmasını istedi.

Denizli’den yurt dışına doğrudan uçak seferleri düzenlenmesi, İstanbul-Denizli arasındaki sefer sayısının artırılması, Ankara’ya seferlerin yeniden başlatılması yıllardır dile getiriliyor. Ancak, bu konuda somut bir adım atılabilmiş değil.

Uluslararası havalimanı statüsünde olan Çardak’tan yurt dışına direkt seferlerin başlatılmasına ilişkin bir talep de TÜRSAB’dan geldi. TÜRSAB Pamukkale Bölge Temsil Kurulu Başkanı Turan Köseoğlu, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Denizli'nin sanayi, ticaret ve turizm sektörlerinde Türkiye'de ve dünyada iddialı olması için şehrin ulaşım imkanlarının artırılması, özellikle havayolu ulaşım seçeneklerinin çoğalması gerekmektedir. Bu doğrultuda İstanbul sefer sayılarının artırılıp, Ankara ve yurt dışına uçuşların başlatılması uzun dönemde Denizli'yi alternatif ulaşım merkezi haline getirecektir. Denizli artık bölgesel olarak bu potansiyele sahiptir. Her platformda bu haklı talep dillendirilmelidir.”