Türkiye’nin konuştuğu Vali’ye Denizlililer yabancı değil – D20Haber
23.04.2024, Salı
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Türkiye’nin konuştuğu Vali’ye Denizlililer yabancı değil

Türkiye’nin konuştuğu Vali’ye Denizlililer yabancı değil

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Ekim 2022 Salı - 12:09Güncelleme: 4 Ekim 2022 Salı - 12:36
Türkiye’nin konuştuğu Vali’ye Denizlililer yabancı değil

Türkiye gündeminin ön sıralarında birkaç gündür 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu’ndaki görüntüler nedeniyle Tokat Valisi Numan Hatipoğlu var. Hatipoğlu, Denizlililere yabancı değil. Nasıl mı? Acıpayam’da kaymakam olarak görev yapmasından tanıyorlar bu ismi. Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, gündemdeki isim Numanoğlu’nu “Devletçi, halden anlayan, hümanist biri” diye tanımlarken, kendisinden çok şey öğrendiğini ifade etti.

Türkiye’nin birkaç gündür konuştuğu isimlerin başında yer alan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, yolu Denizli’den geçen bürokratlardan. Acıpayam’da 18 Ekim 2005’ten 15 Ağustos 2009’a kadar kaymakam olarak görev yaptı. Son olarak İstanbul Gaziosmanpaşa Kaymakamı iken, 12.05.2022 tarih ve 2022/209 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Tokat Valiliğine atandı.

RESEPSİYONDA NE OLDU?

Üzerinden hayli zaman geçtikten sonra kamuoyuna aktarılan görüntülerde, 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu’na katılan bazı subayların konuklarını karşılayan Vali Numan Hatipoğlu ve eşinin elini sıkmadan geçtiği görüldü.

MSB AÇIKLAMA YAPTI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), görüntüler üzerine açıklamada bulunarak, disiplin işlemi başlatıldığını belirtti. Açıklama şöyle:

“30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle Tokat ilinde düzenlenen resepsiyonda meydana gelen ve hiçbir şekilde kabulü mümkün olmayan olaya karışanlar idari tahkikatın selameti bakımından derhal görevden alınmış, idari tahkikat heyeti oluşturularak olay tüm yönleriyle incelenmiş, değerlendirilmiş ve söz konusu personel haklarında gerekli işlem yapılmak üzere Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmiştir. TSK bünyesinde disiplin yani yasalara, kurallara uymak esastır. Aksi davranışlar asla kabul edilemez. TSK binlerce yıllık tarihimizden süzülüp gelen milli, manevi, mesleki değerlerimizden aldığı ilhamla milletinin emrinde, görevinin başındadır.”

“DEVLETÇİ, HÜMANİST BİRİSİ, ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM”

Acıpayam Kaymakamlığı döneminde Numanoğlu ile kısa süreli de olsa birlikte çalışan Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan’a D20HABER.COM olarak “Nasıl bir bürokrattır?” diye sorduk. Şevkan’ın yanıtı “Belelediye başkanı seçildim. Kuralları, protokolde nasıl davranılır bilmiyorum. Çünkü yıllarca hekimlik yaptım, ilk kez protokolde yer alıyorum. ‘Çekinme gel, anlatırım, öğrenirsin’ dedi. Çok yardımcı oldu, kendisinden çok şey öğrendim. Gece geç saatte aradığımda bile yardım etmeye çalıştı. Devletçiydi, hümanist, halden anlayan bir yanı vardı. İnsanları dinlerdi. Yapılanlar sayın Vali’den öte Cumhuriyet’e saygısızlıktır” şeklinde oldu.