Denizlili iş insanlarından depremzedelere büyük bağışlar – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Denizlili iş insanlarından depremzedelere büyük bağışlar

Denizlili iş insanlarından depremzedelere büyük bağışlar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Şubat 2023 Perşembe - 12:14Güncelleme: 16 Şubat 2023 Perşembe - 12:16
Denizlili iş insanlarından depremzedelere büyük bağışlar

Denizlili iş insanları, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından düzenlenen “Türkiye Tek Yürek” bağış kampanyasında yaptıkları yüksek miktardaki bağışlarla dikkati çekti.

Yurt içi ve yurt dışından 213 televizyon kanalı ile 562 radyonun ortak yayınıyla gerçekleştirilen kampanyada, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlar için 115,1 milyar lira bağış sağlandı. Ayrıca 9 milyonun üzerinde SMS gönderildi.

DİKKAT ÇEKEN BAĞIŞ

Gecenin en dikkat çeken bağışlarından birisi iş insanı Cihan Kamer’den geldi. Çivril kökenli babası Atasay Kamer’in kurduğu Atasay Kuyumculuğu uzun yıllar yöneten, çeşitli iş kollarında faaliyetler gösteren şirketleri olan Kamer, daha önce yaptığı 80 milyon liralık ayni yardımın ilave olarak 220 milyon lira daha yardımda bulundu.

ZORLU HOLDİNG’DEN 30 MİLYON TL

Denizlili iş insanları Ahmet Nazif Zorlu ve Zeki Zorlu’nun kurduğu Zorlu Holding de yüksek miktarda bağış yapanlar arasında yer aldı. Enerjiden, elektronik ve tekstil sektörüne kadar çeşitli iş kollarında faaliyet gösteren şirketleri bünyesinde bulunduran Zorlu Holding’in CEO’su Ömer Yangül, depremzedeler için 30 milyon lira bağışladıklarını açıkladı.

ZEYBEKCİ’DEN 3 MİLYON LİRA

Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de yüksek rakamdaki bağışçılar arasında yer aldı. Zeybekci, 3 milyon lira bağışladı.