TBMM Başkanlık Divanı’nda 3 kadın – D20Haber
29.05.2024, Çarşamba
15 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. TBMM Başkanlık Divanı’nda 3 kadın

TBMM Başkanlık Divanı’nda 3 kadın

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Mayıs 2024 Salı - 17:43Güncelleme: 7 Mayıs 2024 Salı - 17:43
TBMM Başkanlık Divanı’nda 3 kadın

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın yönettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) bugünkü oturumunda bir ilk yaşandı. Başkanlık divanı ilk kez 3 kadın milletvekili tarafından oluşturuldu.

TBMM Genel Kurulu’nun 78’inci birleşiminin açılışında bir ilk yaşandı. Meclis oturumunu Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca yönetirken, katip üye olarak da divanda AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak ve CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez yer aldı. Toplumsal cinsiyet eşitliğine güç verme örneği olarak nitelendirilen bu an alkışlarla karşılandı.

Karaca, birleşimi açarken yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde unutulmaz bir an yaşandığını ifade ederek, şunları söyledi:

Haberin DevamıReklam




“Bugün Türkiye Cumhuriyeti tarihinde unutulmaz bir anı yaşıyoruz. Başkanlık Divanında ilk kez 3 kadın milletvekili yer alıyor. Bu önemli tarihsel kilometre taşı kadınların temsil gücünü ve cinsiyet eşitliğini ön plana çıkarıyor. Başkanlık divanındaki 3 kadının bir araya gelmesi, kadınların seslerinin duyulmasını sağlayarak, toplumun her kesiminde eşitlik ve kapsayıcılık için önemli bir örnek teşkil ediyor. Bu tarihsel olayın kadın temsiliyetinin artışını ve toplumsal cinsiyet eşitliğini güçlendirme çabalarını destekleyeceğine inanıyorum.”