Sürekli işten çıkarma tehdidi mobing sayıldı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Sürekli işten çıkarma tehdidi mobing sayıldı

Sürekli işten çıkarma tehdidi mobing sayıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Ocak 2024 Cumartesi - 14:41Güncelleme: 27 Ocak 2024 Cumartesi - 14:41
Sürekli işten çıkarma tehdidi mobing sayıldı

İşyerinde kovulmakla tehdit edildiğini belirten işçi, istifa ederek dava açtı. Yerel mahkeme davayı reddederken, Bölge Adliye Mahkemesi, işten atılmakla tehdit edilen işçinin mobinge maruz kaldığına hükmetti.

Çalıştığı işyerinde, işveren tarafından sürekli aşağılandığını öne süren işçi, mobinge maruz kaldığını belirterek istifa etti.

İş Mahkemesi'nde dava açan işçi, kişilik haklarına saldırı gerekçesiyle manevi tazminat talebinde bulundu. Mahkeme, davanın reddine hükmetti. Davacı işçi, kararı istinafa götürdü.

Bölge Adliye Mahkemesi hukuk dairesinin baktığı davada, tanık anlatımları, mail içerikleri, davacının gördüğü psikolojik tedaviye ilişkin belgeler incelendi.

Kararda, “Davacının davalı işveren tarafından aşağılandığı, görev tanımı dışındaki işlerin davacıya yaptırıldığı, hedeflerin tutturulması aksi halde işten atılacağı konusunda mailler gönderildiği ve temadi eden bu davranışlar nedeniyle davacının sağlığının bozulduğu, bu sebeple psikiyatrik tedavi gördüğü ve bu suretle davacının işyerinde psikolojik taciz ve baskıya uğradığı sonucuna ulaşılmıştır. Bu nedenle davacının uğradığı kişilik hakkı ihlalinin ağırlığı da gözetilerek davacı lehine uygun miktarda manevi tazminata hükmedilmesi gerekirken reddine karar verilmesi isabetli görülmemiş, Dairemizce manevi tazminat talebinin kabulüne hükmedilmiştir" denildi. (İHA)