“Şiddet Mağduru Destek Merkezi” açıldı – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
9 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. “Şiddet Mağduru Destek Merkezi” açıldı

“Şiddet Mağduru Destek Merkezi” açıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Şubat 2022 Perşembe - 21:25Güncelleme: 24 Şubat 2022 Perşembe - 21:25
“Şiddet Mağduru Destek Merkezi” açıldı

"Türkiye'de Adalete Erişim için Adli Yardım Uygulamalarının Geliştirilmesine Destek Projesi Faz II (ILAP)" kapsamında, Denizli ile birlikte 6 ilde kurulan Şiddet Mağduru Destek Merkezleri törenle açıldı.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Adalet Bakanlığı, Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve İsveç Büyükelçiliğinin koordinesinde kurulan merkezlerin açılış töreni bir otelde gerçekleştirildi. Törene Adalet Bakanlığı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Dairesi Başkanı Ramazan Gürkan, TBB Başkanı Erinç Sağkan, İsveç'in Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström, UNDP temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Adalet Bakanlığı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Dairesi Başkanı Ramazan Gürkan, kadına yönelik şiddetin, tüm dünyada çözülmesi gereken sorunların başında geldiğini ifade etti. Şiddetin, toplumun sadece bir kesimini değil, aile ve çocuklar başta olmak üzere toplumdaki herkesi etkilediğini kaydeden Gürkan, bunun sosyal dokuyu da ciddi şekilde etkilediğini dile getirdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, "Amasız ve fakatsız şiddete karşı sıfır tolerans" sözlerini anımsatan Gürkan, bu yaklaşımla şiddetle mücadelenin devam ettiğini ve bütüncül bir yaklaşım ortaya konulduğunu kaydederek, "Birlikte ve beraber önemli adımlar attık, atmaya da devam edeceğiz" dedi.

Elektronik kelepçe uygulamasının da şiddetin engellenmesi konusunda kullanıldığını belirten Gürkan, "Herhangi bir ilde, ilçede şiddet mağduru bir kadını artık e-kelepçeyle de koruyabiliyoruz. Elektronik kelepçeyle şu an 500'den fazla kişinin takip edildiğini, denetim altında tutulduğunu söylemek isterim" diye konuştu.

"ŞİDDET KÜLTÜRÜ ADALETSİZLİK VE EŞİTSİZLİK DUYGULARINDAN BESLENİYOR"

TBB Başkanı Sağkan da merkezlerin açılmasıyla, ulaşılabilen mağdurlara destek sunma imkanı buldukları için mutlu olduğunu dile getirdi. Şiddetle mücadelenin, bu konuda tutarlı bir kültürün oluşmasıyla mümkün olacağını söyleyen Sağkan, "Şiddet kültürü bir taraftan iktidar ve güç gösterisinden olduğu kadar bir taraftan da adaletsizlik ve eşitsizlik duygularından besleniyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Antalya, Balıkesir, Denizli, Mardin, Rize ve Samsun'da kurulan Şiddet Mağduru Destek Merkezleri'ne bağlanılarak açılış kurdelesi kesildi.