Sendikalardan PAÜ promosyon ihalesi açıklaması – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Sendikalardan PAÜ promosyon ihalesi açıklaması

Sendikalardan PAÜ promosyon ihalesi açıklaması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Mart 2023 Pazartesi - 11:43Güncelleme: 6 Mart 2023 Pazartesi - 11:43
Sendikalardan PAÜ promosyon ihalesi açıklaması

Pamukkale Üniversitesinin (PAÜ) promosyon ihale süreciyle ilgili ortak açıklama yapan sendikalar, rakamın 40 bin liradan başlamasını istedi.

Açıklamada, 1 Şubat’taki basın açıklamasında promosyon sürecinin tüm sendika temsilcilerinin katılımıyla ortak akıl çerçevesinde yürütülmesi çağrısında bulunulduğu anımsatılarak, bu çağrıya rağmen PAÜ yönetiminin sadece yetkili sendika ile bir araya geldiği, alınan kararların iletilmesi için de yetkili sendikanın aracı kılındığı belirtildi.

Bu yöntemin etik bulunmadığı vurgulanan, şeffaf ve katılımcı bir süreç izlenmesi istenen açıklamada şöyle denildi:

“PAÜ Banka Promosyon Platformu olarak, ihaleye katılacak bankaların kampüse yakın bir yerde şube açma şartının şartnameden çıkarılmasını, emekli olan personelin sözleşme imzalanan bankadan sözleşme süresince maaşını başka bankaya taşımaması şartı ile promosyon ücretinin iadesinin istenmemesini, ihale başlangıç tutarının 40 bin TL’den başlamasını ve taraflarca imzalanan promosyon sözleşmesinin imzalı nüshalarının üniversitemiz web sayfasında yayımlanmasını talep ediyoruz.

Platform üyesi sendikalar olarak çalışanları tatmin etmeyecek bir anlaşma olması halinde hukuki süreç başlatacağımızın ve eylem sürecine geçeceğimizin bilinmesini isteriz.”