Şehit Teğmen’in ismi ismi PAÜ’de salona verildi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Şehit Teğmen’in ismi ismi PAÜ’de salona...

Şehit Teğmen’in ismi ismi PAÜ’de salona verildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Haziran 2022 Cumartesi - 10:36Güncelleme: 18 Haziran 2022 Cumartesi - 10:39
Şehit Teğmen’in ismi ismi PAÜ’de salona verildi

Denizlili Şehit Piyade Teğmen Bekir Can Kerek’in ismi, mezun olduğu Pamukkale Üniversitesinde (PAÜ) bir salona verildi.

PAÜ, İktisadi ve İdari ve Bilimler Fakültesi (İİBF) Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümünden mezun olan, daha sonra Türk Silahlı Kuvvetlerinde teğmen rütbesiyle görev alan 28 yaşındaki Bekir Can Kerek, Kuzey Irak’ta gerçekleştirilen Pençe-Kilit Operasyonu sırasında 22 Nisan'da şehit düşmüştü.

PAÜ Senatosu, 18 Mayıs 2022 tarihli toplantısında aldığı 9/2 sayılı kararla PAÜ mezunu Kerek’in ismini, İİBF A Blok Konferans Salonu’na verdi.

Salonun açılışı, Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen törene; Şehit Piyade Teğmen Bekir Can Kerek’in babası Salim, annesi Elif Kerek, ablası Seher Kaya, 11’nci Komando Tugay Vekili P. Alb. Cengiz Güven, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Veysel Yanık, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kadriye Özer Bici, PAÜ Senatosu Üyeleri ile davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, devamında İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gencal Şenyayla, Kur’an-ı Kerim tilaveti okudu. Denizli İl Müftü Yardımcısı Ramazan Özgün Türkmen de tüm şehitlerin ruhuna dua etti.

Tören, Şehit Piyade Teğmen Bekir Can Kerek’in isminin verildiği salonun önünde kurdele kesimiyle sona erdi.