Prof Dr Ercan: Her deprem yeni bir enerji, bir jeotermal doğuştur – D20Haber
20.05.2024, Pazartesi
18 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Prof Dr Ercan: Her deprem yeni...

Prof Dr Ercan: Her deprem yeni bir enerji, bir jeotermal doğuştur

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Mayıs 2024 Çarşamba - 14:22Güncelleme: 8 Mayıs 2024 Çarşamba - 14:23
Prof Dr Ercan: Her deprem yeni bir enerji, bir jeotermal doğuştur

Depreme yönelik bilinçlendirme ve araştırma çalışmalarıyla tanınan Jeofizik Yüksek Mühendisi Övgün Ahmet Ercan, deprem ve jeotermal ile ilgili kurduğu bağlantıda “Her deprem yeni bir enerji,bir jeotermal doğuştur” dedi, Denizli’yi örnek gösterdi.

Nazilli doğumlu olan, depremle ilgili araştırmalar yaparak, bu alanda geniş bilgiye sahip olan ve zaman zaman sosyal medya paylaşımlarıyla depreme dayanıklı yapılar inşa edilmesiyle ilgili uyarılarda bulunan Prof Dr Övgün Ahmet Ercan, deprem-enerji ve jeotermal arasında dikkat çeken bir bağlantı kurdu.

Prof Dr Ercan, jeotermal alanların 7 büyüklüğündeki depremlerde, maden suyu kaynaklarının da çok eskiden deprem meydana gelen yerler olduğunu ifade etti.

Haberin DevamıReklam




Denizli’deki jeotermal sahalarını örnek gösteren Prof Dr Ercan, “Jeotermal alanlar M7 büyüklüğünde, her maden suyu kaynağı çok eskiden deprem olmuş yerlerdir. Afyon, Germencik, Nazilli, Aydın, Denizli, Buharkent, Salihli, Bursa, Balıkesir, Simav, Dikili, Gümüldür, Erzincan ,Erzurum, Ladik, Bolu örnektir. Her deprem yeni bir enerji, bir jeotermal doğuştur” ifadelerini kullandı.