PAÜ’deki yabancı öğrenci skandalında yeni iddia: İzindeki personelin şifresi kullanıldı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. PAÜ’deki yabancı öğrenci skandalında yeni iddia:...

PAÜ’deki yabancı öğrenci skandalında yeni iddia: İzindeki personelin şifresi kullanıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Aralık 2023 Perşembe - 10:20Güncelleme: 28 Aralık 2023 Perşembe - 10:21
PAÜ’deki yabancı öğrenci skandalında yeni iddia: İzindeki personelin şifresi kullanıldı

Pamukkale Üniversitesinde (PAÜ) yabancı öğrenci skandalında düzenlemenin izindeki bir personelin şifresiyle yapıldığı bildirildi. Şifresi kullanılan personelin “şifremi birlikte çalıştığım kişiye verdim” dediği ifade edildi.

PAÜ’deki skandal ile ilgili Cumhuriyet'ten Sefa Tuna'nın haberine göre, parayla kontenjan dışı yabancı öğrenci kaydı doğum izninde olan personelin şifresiyle yapıldı. Açığa alınan personel yakın çevresine mağdur olduğunu belirterek, “Ocak’ta açığa alındım, nedenini mayısta öğrendim” dedi.

Skandalda adı geçen iki memurun açığa alınmasının ardından söz konusu olayla ilgili çarpıcı bir gelişme daha yaşandı. Yabancı öğrencilerin notlarındaki değişiklikler o dönemde doğum izninde olan bir personelin sisteminden yapıldı.

İddiaya göre, şu an hakkında soruşturma devam eden ve olayın yaşandığı dönemde doğum izninde olan personelin sisteme giriş şifresi, “Sen izindeyken biz senin puan hesaplama yetkini kullanmak istiyoruz” denerek istendi. İddiaya göre kayıt usulsüzlüğü, bu yolla kendisinin hesabından yapıldı.

“HABERLERDEN ÖĞRENDİM”

Yaşananlar nedeniyle mağdur olduğunu dile getiren personelin yakın çevresine konuya ilişkin şunları söylediği öğrenildi:

“Olaylar yaşandığında ücretsiz izindeydim. Olaylara dahilmişim gibi görünmemin nedeni şifremin kullanılmış olması. Ben orada olmadığım için sürece ilişkin bir fikrim yok. 19 Ocak’ta açığa alındım, neden açığa alındığımı mayıs sonunda öğrendim. Bana ‘Usulsüzlük nedeniyle açığa alındın’ dendi, detaylı bir bilgilendirme yapılmadı. Olayın adli makamlara yansıdığı, bana da savunma için hak verileceği ve sabırla o günü beklemem gerektiği söylendi. Ben orada bir kişiyle çalışıyordum ve şifremi ona vermiştim. KPSS ile atanmış 5 yıldır çalışan bir memurdum. ‘Sen izindeyken biz senin şifreni, puan hesaplama yetkini kullanmak istiyoruz’ denildi. Evet şifremi zorla vermedim. Ama iş arkadaşlarımdan herhangi bir kötülük görmediğim için böyle bir şey yapacaklarını düşünmedim. Benimle birlikte açığa alınan kişiler vardı. Onlar görevine döndü ama ben dönemedim. Şifremi kendim verdiğim için dönememişim. Sanki usulsüzlük yapılsın diye vermişim gibi muamele yapıldı. Soruşturmanın şu anda ne aşamada olduğuna ilişkin de bir bilgim yok. Tüm gelişmeleri haberlerden öğreniyorum.”

Öte yandan PAÜ Rektörlüğü, yabancı öğrenci kayıt ve not skandalıyla ilgili iddialara karşı sessizliğini koruyor.