PAÜ’de dumansız kampüs çalışmaları – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. PAÜ’de dumansız kampüs çalışmaları

PAÜ’de dumansız kampüs çalışmaları

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Haziran 2022 Salı - 19:50Güncelleme: 7 Haziran 2022 Salı - 19:50
PAÜ’de dumansız kampüs çalışmaları

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile iş birliği yaparak “dumansız kampüs” uygulamasını hayata geçirecek.

Dumansız kampüs uygulamalarına yönelik çalışmalar, PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Prof Dr İsmail Çetişli Konferans Salonu’nda düzenlenen panelde ele alındı. Moderatörlüğünü PAÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr Ahmet Ergin’in yaptığı panele DSÖ Türkiye Ofisi Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Program Direktörü Prof Dr Toker Ergüder, Uz Dr Nureddin Özdener, Uz Dr Olga Özdener ve PAÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Asistan Dr Erkan Barış konuşmacı olarak katıldı.

Araştırmalara göre bağımlılarının yaklaşık yüzde 80’lik kesiminin 18 ile 20 yaş aralarında tütün ürünlerini kullanmaya başladığını söyleyen Prof Dr Toker Ergüder, “dumansız kampüs uygulaması nedir ve ne gibi çalışmalar yürütülmelidir” konularında bir sunum yaptı.

Tıp fakültesi öğrencileri arasında yaptıkları farkındalık çalışmalarından elde ettikleri sonuçların bu çalışmaları sürdürme konusunda motivasyonlarını arttırdığını belirten Uz Dr Olga Özdener ise, tütün ürünlerinin bırakılmasında kullanılan tedavi süreçlerini anlattı.

Tütün kullanımına ilişkin araştırmalardan elde edilen verileri paylaşan Asistan Dr Erkan Barış da, her yıl 8 milyondan fazla insanın tütün ürünlerinin sebep olduğu hastalıklardan dolayı hayatını kaybettiğini söyledi.