PAÜ Gölbahçe’nin temizliğine öğrenci desteği – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. PAÜ Gölbahçe’nin temizliğine öğrenci desteği

PAÜ Gölbahçe’nin temizliğine öğrenci desteği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Mayıs 2022 Perşembe - 21:31Güncelleme: 12 Mayıs 2022 Perşembe - 21:46
PAÜ Gölbahçe’nin temizliğine öğrenci desteği

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kampüsü’ndeki Gölbahçe’de temizlik yapıldı. Temizlik çalışmasına öğrenciler de destek verdi.

Gölbehçe’de, Denizli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, DESKİ ve Pamukkale Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı iş birliğiyle düzenleme çalışması gerçekleştirildi. Ardından da temizlik çalışması yapıldı. Çalışmalara “Bizim olanı koruyacak ve temiz tutacak olan yine bizleriz” diyen Hayvanları Anlama Topluluğu ile Genç Yeşilay Topluluğu öğrencileri de gönüllü olarak katkı sağladı.

Temizleme çalışmaları sırasında öğrenciler, ilk olarak gölde yaşayan 6 kaplumbağa, 2 kurbağa ve bin 300’den fazla balığı başka bir alana taşıdı. Sonrasında gölde oluşan kirlilik vidanjörle temizlendi. Tankerler ile de yıkama yapıldı.

Gölbahçe’de 10 gün süren çalışmalarda ek olarak, fıskiye motorları ve gölün aydınlatma sistemleri de yenilendi. Değirmen bakımdan geçirilip, boyandı.

Bu arada gönüllü öğrenciler, Teknoloji Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, PAÜ Spor Merkezi, Konukevi, Pamukkale Teknokent ve Mediko bölgelerinden yaklaşık 55 poşet çöp topladı.