Pamukkale travertenleri ile ilgili Cumhurbaşkanı kararı – D20Haber
21.05.2024, Salı
19 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Pamukkale travertenleri ile ilgili Cumhurbaşkanı kararı

Pamukkale travertenleri ile ilgili Cumhurbaşkanı kararı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Nisan 2024 Salı - 08:36Güncelleme: 30 Nisan 2024 Salı - 08:36
Pamukkale travertenleri ile ilgili Cumhurbaşkanı kararı

Denizli'nin Pamukkale ilçesindeki doğa harikası ve UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'nde yer alan Pamukkale travertenlerinin "doğal sit alanı koruma statüsü", Cumhurbaşkanı Kararı ile yeniden belirlendi. Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Pamukkale Travertenleri Doğal Sit Alanı’nın koruma statüsü yeniden belirlendi. Doğal sit alanını gösteren “kesin korunacak hassas alan” krokisi ile “hassas alan” koordinatlarını gösteren 8421 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Kararda, “Denizli ili, Pamukkale ilçesi sınırları içerisinde bulunan Pamukkale Travertenleri Doğal Sit Alanı’nın koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine 1 sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesi’nin 109. maddesi gereğince karar verilmiştir” denildi.

Haberin DevamıReklam




Sınırları içindeki Hierapolis Antik Kenti ile birlikte 1988 yılından bu yana UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale, son dönemde “Dijital Deneyim Müzesi” kurulması girişimiyle de gündemde yer alıyor.

Kep Dijital Müzecilik ve Turizm İşletmeleri AŞ, “Dijital Deneyim Müzesi” için 22.08.2022 tarihinde başvuruda bulunmuş, şirketin Hierapolis Müzesi’ne yakın alandaki 6. pafta ve 983 nolu parselde kurulmasına yönelik başvurusuna Aydın Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulunın 26.08.2022 tarih ve 1 bin 95 sayılı kararı ile izin çıkmıştı.