Kesilen elektrik ve su yeniden verildi, muhtar ‘usandık’ diye tepki gösterdi – D20Haber
12.02.2025, Çarşamba
-2 °C / 8 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Kesilen elektrik ve su yeniden verildi,...

Kesilen elektrik ve su yeniden verildi, muhtar ‘usandık’ diye tepki gösterdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Ocak 2025 Perşembe - 12:50Güncelleme: 30 Ocak 2025 Perşembe - 13:26
Kesilen elektrik ve su yeniden verildi, muhtar ‘usandık’ diye tepki gösterdi

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde 36 yıldır çözülmeyen sit alanındaki kaçak yapı sorunu vatandaşları canından bezdirdi. Yıkım kararı alınan 110 konutun elektrik ve suyu kesildi. Gösterilen tepki üzerine elektrik ve su yeniden açılırken, Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan çözüm için 6 ay süre istendi.

İlçenin Kurtluca Mahallesi’nin bir parçası olan ve Ören Yeri Mahallesi olarak anılan yerleşim yerindeki yapılaşma sorunu bir kez daha gündemde. Pamukkale’nin doğal ve kültürel sit alanı içinde kalan, tarihi eserlerin yer aldığı bölgeye 3 kilometre mesafede olan Ören Yeri Mahallesi’ndeki yapılar için bir kez daha yıkım kararı alındı.

Halen 400 dolayında nüfusa sahip yerleşim yerindeki vatandaşlara 110 konut ile 70 ahırın yıkımı için tebligat yapıldı. Ardından caydırıcılık yaratmak için konutların elektriği ile suyu kesildi. Bu da vatandaşların büyük tepkisini çekti.

ERTEMUR: KURULDAN 6 AY SÜRE İSTEDİK

Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, konuyla ilgili D20HABER.COM’a yaptığı açıklamada, “Seçimden sonra sorunu deyim yerindeyse kucağımızda bulduk. Çözüm için çabalarken elektrik ve su kesilmesi oldu. Yaptığımız görüşmeler sonucunda elektrik ve suyun yeniden açılmasını sağladık. Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna da sorunun çözümü için 6 süre istedik. Kurul bugün toplanıyor, bir karar verilecek” dedi.

Haberin DevamıReklam




Sorunun yıllardır devam ettiğini anımsatan Ertemur, “Çözümsüzlük sonucu bugüne gelindi. Yıllar önce 4 ev vardı, bugün 100’ü geçti. Artık bir karar verilmeli, kamulaştırılacaksa kamulaştırılmalı, taşınacaksa bu mahalle taşınmalı ve vatandaşlar da rahatlatılmalı” diye konuştu.

MUHTAR: USANDIK, YORULDUK

Kurtluca Mahallesi Muhtarı Mustafa Acat ise, problemin çözümü için gösterdikleri çabaya karşılık bulamadıklarını söyleyerek, yaşananlara tepkisini “İmza toplayıp ‘burayı kamulaştırın, tapulu arazilerin parasını verin’ diye valiliğe dilekçe verdik. Bir gelişme olmadı. Seçim zamanında oy için gelenler şimdi çözüm için vatandaş ile ilgilenmiyor. AK Parti’ye gidiyoruz, bize Pamukkale Belediyesine gitmemiz söyleniyor. Belediyeye gidiyoruz, AK Parti’nin çözümü sağlayabileceği söyleniyor. Çözüm için adım atan yok. Tam 36 yıl oldu. Yaşananlardan usandık, yorulduk” sözleriyle ifade etti.

Ören Yeri’nde ikamet edenlerin hayvancılık ve zeytincilik yaparak geçimlerini sağladığını anlatan, günlük 3 ton süt üretimi yapıldığını, bunu kurdukları kooperatif aracılığıyla topladıklarını sözlerine ekledi.