Pamukkale Belediyesinin 9 katlı binası SGK borcuna karşı ipotek edilecek – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Pamukkale Belediyesinin 9 katlı binası SGK...

Pamukkale Belediyesinin 9 katlı binası SGK borcuna karşı ipotek edilecek

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 11 Ekim 2023 Çarşamba - 16:31Güncelleme: 11 Ekim 2023 Çarşamba - 16:31
Pamukkale Belediyesinin 9 katlı binası SGK borcuna karşı ipotek edilecek

Pamukkale Belediyesine ait 9 katlı hizmet binası, belediye şirketi Pamukkale Personel AŞ’nin SGK’ya olan 24 milyon lira borcuna karşılık ipotek edilecek. İpotek kararı, CHP ve İYİ Partili üyelerin hayır oylarına karşılık AK Parti ve MHP’li üyelerin evet oylarıyla alındı.

Sermayesinin tamamı Pamukkale Belediyesine ait olan Pamukkale Personel AŞ’nin SGK’ya prim borcunun yapılandırılabilmesi için mülkiyeti belediyeye ait 15 Mayıs Mahallesi Atatürk Caddesi’ndeki 9 katlı ek hizmet binasının teminat gösterilmesiyle ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunca hazırlanan rapor, meclis toplantısında görüşüldü.

İNCESÖZ: YÖNETİMDE EKSİKLİK, SIKINTI MI VAR?

Raporun okunmasının ardından söz alan CHP'li üye Kudret İncesöz, belediye meclisinde her yıl şirketin sermaye artırımıyla ilgili karar alındığını söyleyerek, “Biz bu şirkete her yıl sermaye artırımında bulunuyoruz, sürekli destek veriyoruz. Buna rağmen SGK primini ödemiyoruz. Yaklaşık 24 milyon lira borç olduğunu öğrendim. Bu şirketin yönetimini zaten denetleyemiyoruz. Yönetimde bir eksiklik, sıkıntı mı var? Bunun planlaması nasıl yapılıyor? İşçi ücretleri ödenirken primlerin de ödenmesi gerekmiyor mu?” diye sordu.

ÖRKİ: PARAYI BAŞKA YERDE KULLANDIK, TAKSİTLE ÖDEYECEĞİZ

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, bu eleştiriye yanıt verirken, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi nedeniyle belediyelere kolaylıklar sunulduğunu söyleyerek, “Denizli olarak o depremden doğrudan etkilenmemiş olabiliriz. Ancak o dönem aktarılması gereken ekonomik kaynaklar nedeniyle gelirler konusunda sıkıntılar yaşandı. Şimdiye kadar tıkır tıkır ödemişiz. Bu bir fırsat. Parayı bir başka yerde kullanabiliriz diye düşündük. Oradaki rakamı farklı farklı alanlarda kullanmış olduk. Pamukkale Belediyesi, deprem bölgesine 5 milyon lira katkıda bulundu. Bu sadece Pamukkale Belediyesine sağlanmış özellik, kolaylık değildi, Türkiye'de bütün belediyelere bu kolaylık sağlandı. ‘SGK taksitlerle ödeyebilirsiniz’ denildi. Kanun gereği de bir borcu ödemede de teminat göstermeniz icap ediyor. Sorulan sorunun cevabı budur” dedi.

KÖSE: MECLİS OLARAK DENETLEYEMİYORUZ

İYİ Parti Grup Başkanvekili İlmi Köse ise, “Geçmiş yıllarda da kaynak aktardık. Aktardığımız bu paralar nerelerde kullanılıyor? Meclis olarak bunu denetleyemiyoruz” eleştirisinde bulundu.

Örki, bu eleştiriye de “Denetleyebilirsiniz. Sorduğunuz soruların cevabını rahatlıkla alabilirsiniz. Bilgi Edinme Kanunu'ndan da yararlanabilirsiniz. Sayıştaycılar hepsini denetliyor. Neticede burası Personel AŞ. Personel çalıştırıyorsunuz, çalıştırdığınız personelin de SGK'sını, maaşını belediye olarak bütçeden veriyoruz. Yüzde 100'ü belediyemize ait olan bu şirket ekstradan, araç alımı, gayrimenkul alımı yapmıyor. Oranın belirli bir yönetim tarzı var. Şu kadar personelim var, bu personelin aylık gideri şudur, ödemek için para lazım. Biz belediyemizde parayı halkımızın o anki ihtiyaçlarını hizmet etmek için kullanıyoruz. Bir fırsat verildiyse o fırsatı da değerlendiriyoruz. Sanki başka bir sebepten dolayı ödenmemişte önümüze böyle bir borç geliyor değil. Bu borç 4 aylık” yanıtını verdi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada, Pamukkale Belediyesine ait 9 katlı binanın 24 milyon liralık borca karşılık ipotek gösterilmesi CHP ve İYİ Partili 13 üyenin ret oyuna karşılık, AK Parti ve MHP’li 21 üyenin evet oylarıyla kabul edildi.