İYİ Partili Köse’den Örki’ye ‘ne olacak bu mahallelerin hali’ sorusu – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. İYİ Partili Köse’den Örki’ye ‘ne olacak...

İYİ Partili Köse’den Örki’ye ‘ne olacak bu mahallelerin hali’ sorusu

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 2 Eylül 2023 Cumartesi - 11:37Güncelleme: 2 Eylül 2023 Cumartesi - 11:38
İYİ Partili Köse’den Örki’ye ‘ne olacak bu mahallelerin hali’ sorusu

Pamukkale ilçesinde altyapı ve üstyapı çalışmaları devam eden mahallelerdeki sıkıntılar belediye meclisi gündemine geldi. İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekili İlmi Köse, Denizli için yapılan kuvvetli yağış uyarısını anımsatıp, “Çalışmalar tamamlanamayan mahallelerin hali ne olacak?” diye sordu.

Pamukkale’ye bağlı bazı mahallelerde altyapı çalışması, altyapının tamamlandığı mahallelerde de üstyapı çalışması devam ediyor. Ancak, Kayıhan ve Asmalıevler gibi mahallelerde bitirilemeyen çalışmalar, bu bölgelerde ikamet eden yurttaşların eleştirilerine neden oluyor.

Bu konuyu Pamukkale Belediye Meclisinin toplantısında dile getiren İYİ Parti Grup Başkanvekili İlmi Köse, sokaklardaki çukurlara, yağmur yağdığında suyla dolan yollara dikkati çekip, Meteorolojiden bugün Denizli için yapılan kuvvetli sağanak yağış uyarısını anımsattı. Yaz aylarında tozun, kış aylarında çamurun yol açtığı şikayetleri dile getiren Köse, buralarda yaşayanların kendilerine altyapı ve üstyapı çalışmaların ne zaman bitirileceğini sorduğunu söyledi.

2 MAHALLEDE ÇALIŞMA BAŞLADI, 1 MAHALLEDE AY SONUNDA BAŞLAYACAK

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ise, verdiği yanıtta Büyükşehir Belediyesi ile bir protokol imzaladıklarını, protokol çerçevesinde buraların ihalelerin Büyükşehir belediyesinin yaptığını, Hürriyet ve Kayıhan mahallerinde hızlı bir şekilde çalışmaların başladığını, Asmalıevler Mahallesi’nin de ihalesinin yapıldığını, orada da Büyükşehir Belediyesinin planlaması çerçevesinde çalışmaların bu ayın sonlarında başlayacağını ifade etti.

“TESTLERİN BİTMESİ BEKLENİYOR”

Altyapıda testlerin bitmesinin beklendiğini anlatan Örki, “Testlerin yapılması çok önemli. Ağır bir badire atlatıldı, sel oldu o bölgemizde. Dolayısıyla onların temizlenmesi ve testlerin yapılıp müteahhitin ‘evet tam olarak bu altyapı yapılmıştır’ demesi, bizim de bunu test edip onaylamamız önemli. Büyükşehir Belediyemiz testlerini bu ayın sonuna doğru bitirmiş olacak. Testlerin bitmiş olduğu yerlerde de ayın sonu beklenmeye de bilir” dedi.

“2,5 AYDA ÖNEMLİ BÖLÜMÜ YAPILMIŞ OLUR”

Büyükşehir ile koordinasyon içinde çalışmanın önemli olduğunu kaydeden Örki, “Yolları Büyükşehir ile birlike yapma sebeplerimizden bir tanesi de bu. Diğer türlü biz Asmalıevler’in ihalesini yapmak için tam olarak yerin bize teslim edilmesini beklemek durumunda kalacaktık. Birlikte hareket etme suretiyle artık yerin bize teslimiyle alakalı bir soru işaretimiz kalmamış oluyor. İhalesi yapıldı. Bu ayın sonu itibariyle orada da üst yapı çalışması başlamış olur. Hedefimiz de bu kış ayında insanların çok fazla çamurla muhatap olmadan geçirmelerini sağlamak. Önümüzde eylül ayı var, ekim ayı var ve kasım ayını da biraz katarsak, bize bu 2,5 aylık süre o bölgenin ciddi şekilde bir metrajını halletmiş olmamızı sağlayacaktır” diye konuştu.

“HEDEF ŞUBAT AYINDA BİTİRMEK”

Sürecin 1 yıl olmasına rağmen şubat ayı gibi çalışmayı bitirmeyi hedeflediklerini söyleyen Örki, “İhalede 1 yıl gibi süreler veriliyor ama biz ama şubat ayı itibariyle tamamını bitirmeyi hedefliyoruz. Şu bilinsin ki orada hedefimiz insanları bir önceki kışta olduğu gibi çamur ve toprakla uğraşmamaları. Ne kalacak? Sıfırlama ve makyajlama çalışmaları kalacaktır. Sıfırlama çalışmaları çok önemli. Kapakların yolla aynı seviyeye gelmesi önemli. Önce yolu tamamlıyorsunuz. Yol bittikten sonra açıkta kalmış olan bacalar kesilmek suretiyle sıfırlama çalışmalarıyla birlikte önümüzdeki şubat ayının sonu gibi tamamını bitirmiş olmayı hedefliyoruz. Ama resmiyette vermiş olduğumuz yapım süresi 1 yıl. Biz ona tabi olmayacağız” ifadelerini kullandı.