Ercan’ın Denizli deprem tahminine Demirtaş ‘sallamayalım’ yanıtını verdi – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Ercan’ın Denizli deprem tahminine Demirtaş ‘sallamayalım’...

Ercan’ın Denizli deprem tahminine Demirtaş ‘sallamayalım’ yanıtını verdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Eylül 2023 Pazartesi - 10:19Güncelleme: 11 Eylül 2023 Pazartesi - 10:19
Ercan’ın Denizli deprem tahminine Demirtaş ‘sallamayalım’ yanıtını verdi

Denizli ile ilgili “7 büyüklüğünde deprem” öngörüsünde bulunan Prof Dr Övgün Ahmet Ercan’a, Dr Ramazan Demirtaş, “Güzel sallıyor, sallamayalım” yanıtını verdi.

Denizli, fay hatları üzerinde kurulu 24 ilden birisi. Bu nedenle birinci derecede deprem kuşağında yer alırken, ilde meydana gelebilecek depremler konusunda öngörülerde bulunuluyor. Bunlardan en sonuncusu Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof Dr Övgün Ahmet Ercan’dan geldi.

PROF DR ERCAN’DAN DENİZLİ İÇİN 7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM TAHMİNİ

Bölgeyi yakından bilen bir isim olan Prof Dr Ercan, X hesabından tarih vermeden Denizli’de 7 büyüklüğünde bir deprem beklediğini duyurdu. Prof Dr Ercan “Şu illerde gelecekte görülebilecek en büyük deprem büyüklüğü; Bugün D ile başlayan iller. Denizli M7,0, Diyarbakır M7,0, Düzce M7,3. Buradaki büyüklükler yalnız il başkentinde değil, tüm il kapsamındadır. Yarın E ile başlayan illeri açıklayacağım” ifadelerini kullandı.

DR DEMİRTAŞ’TAN YANIT GECİKMEDİ

Prof Dr Ercan’ın bu öngörüsüne Paleosismolog Dr Ramazan Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı “Deprem tehlike parametreleri olmadan, güzel sallıyor. Diyarbakır ve Denizli tarihinde hiç 7.0'lik deprem görmüş mü? Bu depremleri üreten fayları ve belgeleri de açıklasa? Sallamayalım” yanıtını verdi.