Merkezefendi Belediyesinden Hatay’da depremzedelere yardım eli – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Merkezefendi Belediyesinden Hatay’da depremzedelere yardım eli

Merkezefendi Belediyesinden Hatay’da depremzedelere yardım eli

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Şubat 2023 Perşembe - 09:54Güncelleme: 9 Şubat 2023 Perşembe - 10:02
Merkezefendi Belediyesinden Hatay’da depremzedelere yardım eli

Merkezefendi Belediyesinden Hatay’daki depremzedelere yardım eli uzandı. Gönderilen yardım malzemelerinin ardından 60’ar kişinin barınabileceği çadırlar kuruldu. Antakya’ya giden Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, mobil aşevinin de hizmet vereceğini; çadır, gıda ve iş makinesinin en acil ihtiyaçlar olduğunu bildirdi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen depremler 10 ilde yıkım, binlerce can kaybı ve on binlerce yaralanmaya yol açtı. Büyük felaketin en fazla vurduğu illerden olan Hatay’da depremzedelere yardım ulaştırılmaya çalışılırken, Merkezefendi Belediyesi de olanaklarıyla burada yer aldı.

Merkezefendi Belediyesince, Hatay’ın Antakya ilçesi Uğur Mumcu Bulvarı’ndaki bir alana 10 büyük çadır kuruldu. Barınma ihtiyacının karşılanmasına katkı için kurulan çadırların 60’ar kişilik olduğu, mobil aşevinin de hizmet vermeye başlayacağı belirtildi.

DOĞAN’DAN GIDA, ÇADIR VE İŞ MAKİNESİ ÇAĞRISI

Ekiplerle birlikte Hatay’a giden Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, D20HABER.COM’a yaptığı açıklamada, gördüklerini “Durum çok kötü. Hatay’ın merkezdeki iki büyük ilçesi Antakya ve Defne’de yıkım büyük, maddi ve manevi hasar büyük. Kurtarma çalışmaları yapılıyor, ancak bu çalışmanın yapılamadığı yerler var. Çadır yok, elektrik yok. Soğuk yaşamı zorluyor. Burada acilen gıda, çadır ve iş makinesine ihtiyaç var” sözleriyle anlattı.