Merkezefendi Belediye Meclisi toplantısına Başkan Yardımcısı E.K. ile ilgili iddialar damga vurdu. AK Partili üyeler dövizle salona girdi, Başkan Yardımcısı’nın görevden alınmasını istedi. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ise yargı sürecine işaret ederek, sistematik bir karalama kampanyası yürütüldüğünü söyledi.
Merkezefendi Belediye Meclisi şubat toplantısında gündem dışı söz alan AK Partili üye Mukaddes Sezer, iki kadın belediye personelinin Belediye Başkan Yardımcısı E.K. hakkında taciz iddiasıyla şikâyette bulunduğunu söyleyerek, belediye yönetiminin bu iddialar karşısında nasıl bir tutum alacağını sordu.
DÖVİZLER DİKKATİ ÇEKTİ
Bu arada, Parti Grubu üyeleri “Koltuğu değil kadını koru”, “Gerekeni yaptın mı?”, “Kadınlar için gereğini yap”, “İstismarcıyı koruma”, “Başkan tacize dur de”, “Mobbinge dur de”, “Suskunluk taraf olmaktır” yazılı dövizler açtı.
DOĞAN: SİSTEMATİK KARALAMAYLA KARŞI KARŞIYAYIZ
Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, iddialarla ilgili yerlerinin her zaman hukukun yanında durmak olduğunu, ülke genelinde muhalefet belediyeleri üzerinde baskı oluşturduğunu söyleyerek, “Başarılı bir belediye olarak bu süreçlerden payımızı alıyoruz” dedi.

Uzun süredir sistematik bir karalama kampanyasıyla karşı karşıya olduklarını kaydeden Doğan, “Fırınla, fareyle başlayıp, Halk Süt ve mama iddialarıyla devam eden süreçlerde müfettiş incelemeleri yapıldı. Sütten, mamadan, fırından bir şey çıkmadı. Dosyalarda takipsizlik kararları var. Müfettişin ‘bulgu yoktur’ kararı geçtiğimiz hafta elimize ulaştı” ifadelerini kullandı.
Başkan Yardımcısı E.K. hakkındaki taciz iddialarına da değinen Doğan, “Aynı kişi, aynı iddialar, sonuç yok. Konu yargıya intikal etmiştir. Yargının karşısında boynumuz kıldan incedir. Yargı karar verir, biz de ona göre değerlendirme yaparız. Adli Tıp’tan gelen rapor iddiaları desteklemiyor. Ben hakim değilim. Türk yargısına güveniyorum” diye konuştu.
Sürecin henüz tamamlanmadığını, karşı tarafın da sunabileceği deliller olabileceğini belirten Doğan, “Bu işin nereye gideceğini şu an tahmin edemeyiz. Altında kimlerin olduğunu çok iyi biliyoruz. Yargılayacaksak doğru kişiyi yargılamak gerekir. Bunun için zamana ve yargı kararına ihtiyacımız var. Bir kadın ve bir avukat olarak bu kararı bekleyeceğim” dedi.
AKİ: İDDİALAR TÜRKİYE GÜNDEMİNE OTURABİLİR
AK Parti Grup Başkanvekili Yavuz Aki ise, “Burada mesajımız net: Koltuğu değil, kadını koruyun. Eğer bu E.K. isimli başkan yardımcısını açığa almazsanız bunun altında kalırsınız. Daha da korkunç iddialar var, Türkiye gündemine oturabilir. Bir kadın olarak görevinizi yapmanızı bekliyorum” sözleriyle E.K.’nin görevden alınmasını istedi.
Bu sözleri üzerine Doğan, “Suçlayıcı söylemleri doğru bulmuyorum. Ortada bir iddia var, dosya şekillenecek, karar çıkacak. Bugüne kadar çalışma arkadaşlarım hakkında atılan iftiraların tamamı boşa çıktı. Kim olursa olsun aynı hassasiyeti gösteririm. Belediye başkanı olarak yargı kararını bekleyeceğim” dedi.
Toplantının ilerleyen bölümünde AK Parti Üyesi Feride Kabadayılar söz istedi, ancak gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmesi üzerine sözlü tartışmalar yaşandı, tansiyon yükseldi.