Memur-Sen: Boş duran okul depremzedelere neden açılmıyor? – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Memur-Sen: Boş duran okul depremzedelere neden...

Memur-Sen: Boş duran okul depremzedelere neden açılmıyor?

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Şubat 2023 Cuma - 13:16Güncelleme: 24 Şubat 2023 Cuma - 13:16
Memur-Sen: Boş duran okul depremzedelere neden açılmıyor?

Memur Sen Denizli İl Temsilcisi Feyzullah Öselmiş, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kampüsü’nde 3 yıldır kullanılmadığını belirterek, boş tutulan anaokulu ve kreş binasının kente gelen depremzedelere neden açılmadığını sordu.

Memur-Sen İl Temsilcisi Feyzullah Öselmiş, deprem bölgesinden gelen ve kampüsteki KYK yurtlarında barınma olanağı sağlanan aileler ile binlerce bulunduğunu, boş tutulan okulun okul öncesi çağındaki çocuklar için uygun olduğunu, ilgili makamlara ilettiklerini ifade etti.

Yaptıkları öneriye “Bu binanın kendilerine tahsis edilmesi halinde eğitim materyali ve öğretmen teminini hızlıca çözebileceklerini” belirttiklerini kaydeden Öselmiş, ancak PAÜ Rektörü Ahmet Kutluhan’ın KYK yurtlarında kalan depremzedelerin çocukları için yürüme mesafesinde olan bu binayı hiçbir şekilde vermek istemediğini kaydetti.

“Bu bina ihtiyaçsa neden 3 yıldır boş duruyor? Değilse neden depremden etkilenmiş çocuklarımızın eğitimi için kullanılmasına izin verilmiyor?” diye soran Öselmiş, “Ülkece, milletçe zor bir dönemden geçiyoruz. Herkes elini taşın altına koyarak dünyada eşi benzeri görülmemiş bir dayanışma örneğini ortaya koydu. Devletimiz tüm imkanlarını seferber etti, milletimiz evini, gönlünü, malını depremzede kardeşlerimiz için açtı. Ancak, Rektör Kutluhan, depremzede çocuklarımız için 3 yıldır atıl vaziyette duran kreşi açamadı. Atıl duran binayı ilgili makamlara tahsis etmeye yanaşmadı” dedi.