KPSS skandalını eleştiren paylaşımı dekanlıktan istifa ettirdi – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. KPSS skandalını eleştiren paylaşımı dekanlıktan istifa...

KPSS skandalını eleştiren paylaşımı dekanlıktan istifa ettirdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Ağustos 2022 Cumartesi - 11:37Güncelleme: 6 Ağustos 2022 Cumartesi - 11:42
KPSS skandalını eleştiren paylaşımı dekanlıktan istifa ettirdi

Pamukkale Üniversitesinin (PAÜ) yeni kurulan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinin Dekan Vekili Prof Dr Süleyman Solmaz, KPSS skandalı ile ilgili sosyal medyada yaptığı paylaşım nedeniyle görevinden istifa etmek zorunda kaldı.

KPSS’de bazı soruların sızdırılmasıyla ilgili skandalın yankıları devam ederken, Denizli’de de bir gelişme yaşandı. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Süleyman Solmaz, yaşananlara tepkisini sosyal medya hesabından yaptığı “KPSS İPTAL” başlıkla paylaşımla dile getirdi.

“İLİŞKİ AĞI İNCELENMELİDİR”

Prof Dr Solmaz, paylaşımında “KPSS skandalının altından Yediiklim çıkıyor. makamları parselleyen EBS kiminle çalışıyor, Yediiklim ile. Peki yeni atanan ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy kim? EBS İstanbul Eski Şube Başkanı. Bu karanlık ilişki ağı incelenmelidir. Geriye dönüm sınavlar mercek altına alınmalıdır” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞIM KIYAMET KOPARDI

Prof Dr Solmaz’ın bu paylaşımı deyim yerindeyse kısa sürede PAÜ’de kıyamet kopmasına neden oldu. Solmaz, tepkiler üzerine “KPSS İPTAL” başlıklı paylaşımını sildi. Ancak, paylaşımdaki ifadeler başkentteki ilgili yerlere ulaştırıldı.

“HATAMI BİLİYORUM” DEDİ, İSTİFA ETTİ

Bu arada, PAÜ Rektörü Prof Dr Ahmet Kutluhan, paylaşımı nedeniyle Prof Dr Solmaz’ı makamına çağırdı. Görüşmede paylaşım gündeme geldi. Bunun üzerine Solmaz, “Hatamı biliyorum, istifa ediyorum” diyerek, vekaleten yürüttüğü İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanlığı görevinden istifa dilekçesini sundu.

DEKANLIKTAN DEKAN VEKİLLİĞİNE

Prof Dr Süleyman Solmaz, Fen Edebiyat Fakültesi dekanı olarak görev yapıyordu. Bu fakülte 26 Temmuz 2022 tarihli Cumhurbaşkanı kararıyla kapatılmış, yerine Fen Fakültesi ile İnsan ve Toplum Bilimleri fakülteleri kurulmuştu.

Prof Dr Solmaz da yeni asaleten yürüttüğü görevden, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesine Dekan Vekili olarak atanmıştı.