Kovid-19 izinlisi hükümlülerle ilgili düzenleme yasalaştı – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
14 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Kovid-19 izinlisi hükümlülerle ilgili düzenleme yasalaştı

Kovid-19 izinlisi hükümlülerle ilgili düzenleme yasalaştı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Temmuz 2023 Cuma - 09:18Güncelleme: 14 Temmuz 2023 Cuma - 09:18
Kovid-19 izinlisi hükümlülerle ilgili düzenleme yasalaştı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kabul edilen düzenlemeyle, denetimli serbestliği ayrılmalarına 5 yıl ve daha az süre kalan kovid-19 izinlisi hükümlüler, yeniden cezaevine dönmeyecek.

31 Temmuz itibarıyla Kovid-19 izninde bulunan hükümlülerden denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıl veya daha az süre kalanlar, tekrar cezaevine dönmeyecek ve kalan sürelerini denetimli serbestlik altında infaz edecek.

31 Temmuz itibarıyla kapalı ceza infaz kurumunda bulunan ve cezasının belirli bir süresini bu kurumlarda geçiren hükümlüler ise iyi halli olmak şartıyla 3 yıl daha erken açık ceza infaz kurumuna ayrılabilecek. Ayrıca, bu hükümlüler cezalarının süresine göre en az 3 ay açık ceza infaz kurumunda kalmak şartıyla 3 yıl daha erken denetimli serbestliğe ayrılabilecek.

Terör ve örgütlü suçlar nedeniyle hükümlü olanlar açık ceza infaz kurumuna erken ayrılma veya denetimli serbestliğe erken ayrılma düzenlemelerinden yararlanamayacak.

Kanunun görüşmeleri sırasında verilen önerge ile izinde bulunan hükümlerin izin bitimine müteakip infaz işlemlerinin devam ettiği kurumlara dönmeleri için öngörülen 7 günlük süre, hak kayıplarının önlenmesi ve ceza infaz kurumlarında oluşabilecek yoğunluğu azaltmak için 15 güne çıkartıldı.