KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Denizli’de anılarını yeniledi – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
14 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Denizli’de anılarını yeniledi

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Denizli’de anılarını yeniledi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Aralık 2023 Çarşamba - 09:09Güncelleme: 27 Aralık 2023 Çarşamba - 09:10
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Denizli’de anılarını yeniledi

Bir dizi ziyaret ve programlar için Denizli'ye gelen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kısa şehir gezisinde anılarını tazeledi. Tatar, iş insanlarıyla da bir araya geldi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Vali Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve KKTC İzmir Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu ile birlikte Bayramyeri’ne gitti, Kaleiçi Çarşısı’nı gezdi.

Geçmişte Denizli'de biriktirdiği anılarını tazeleyen, esnaf ve vatandaşlar ile sohbet eden Tatar, çocukluğunda ailesiyle birlikte Denizli’ye geldiklerini, Pamukkale’ye gittiklerini, yıllar sonra yeniden gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

PAÜ’DE KONFERANS VERDİ

Pamukkale Üniversitesinde (PAÜ), "KKTC'nin Türk Dünyasındaki Stratejik Önemi" konulu konferans veren Tatar, "Bugün Filistin'de, Gazze'de yaşananları, bu acıları çok iyi bildiğimiz için oralarda da ne olduğunu gayet iyi takip etmekteyiz. Nerede Birleşmiş Milletler? Nerede Amerika? Nerede diğerleri? Orada çoluk çocuk, kadın, yaşlı demeden bu katliamlar nasıl olabiliyor?" diye sordu.

İŞ İNSANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Tatar, Denizli programı kapsamında Büyükşehir Belediyesi, Avrasya Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği (AYSİAD) ve EkoAvrasya Vakfı'nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda da iş insanlarıyla bir araya geldi.

Kıbrıs davasının Türkiye Cumhuriyeti'yle yürütülen ortak ve milli bir politika olduğunu vurgulayan Tatar, "Doğu Akdeniz'de egemen bir Türk devletinin de olması ve yaşaması Türkiye'nin de güvenlik meselelerine büyük hizmet eden bir gelişmedir. Elbette Kıbrıs Türk halkının kendi istiklali ve istikbali için de. Dolayısıyla ben hep Türkiye'yle ilişkilere çok önem veriyorum. Türk halkı ile muhabbetlerimizi, ilişkilerimizi, kültürel, ekonomik, sosyal ilişkilerimizi geliştirelim. Genç nesillerimizin birbirlerini daha iyi tanımaları ve milli değerlere, maneviyat ve kültüre sahip çıkacak şekilde bir gelecek inşa etmeleri en büyük temennimiz. Bunun için artık bu iletişim çağında sık sık buluşmalar, görüşmeler ve toplantılarla bağları öyle bir pekiştirelim ki artık bunları kimsenin koparmaya gücü yetmesin" dedi.

DENİZLİ (AA/İHA)