Kızılay, kan bağışı çağrısında bulundu – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Kızılay, kan bağışı çağrısında bulundu

Kızılay, kan bağışı çağrısında bulundu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Aralık 2023 Cumartesi - 09:29Güncelleme: 30 Aralık 2023 Cumartesi - 09:29
Kızılay, kan bağışı çağrısında bulundu

Denizli’de, Kızılay’ın stoklarında azalma görülmesi üzerine vatandaşlara ve farkındalık oluşturmak amacıyla il protokolüne kan bağışı çağrısında bulunuldu.

Kan stoklarında azalma yaşayan Kızılay, farklı etkinliklerle vatandaşlara ulaşmayı hedefleyen kampanyalar gerçekleştiriyor. Kent merkezinde 5 noktada sabit kan alma faaliyetleri yürüten Kızılay, gezici araçlarıyla da her gün farklı yerlere giderek kan alma işlemlerini gerçekleştiriyor.

Kızılay Güney Ege Kan Alma Merkezinde bu amaçla bir etkinlik düzenlendi. Protokol üyeleri, gün içerisinde kan alma merkezine gelerek kan bağışında bulundu. İl protokolünün yanı sıra bölge halkı da Kızılay’a kan bağışında bulunarak etkinliğe katıldığın görüldü. Kan bağışçılarına ise Kızılay logolu kupalar hediye edildi.

Kan alma bağışına katılan AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, “Kan bağışı noktasında destek olmak için Kızılay Denizli il Şube Başkanlığının yapmış olduğu ‘Kan Bağışı’ kampanyasını katıldık. Tabiki Kızılay sadece kan ile alakalı değil. Hem ülkemizde hem de dünyada mazlumlarının yanında her türlü yardıma koşan ve ilk varan ekiplerden birisidir. Özellikle Kızılay Türkiyemizin ve Denizlimizin göz bebeği. Bizde bugüne kadar olduğumuz gibi bundan sonrada tüm Kızılay ekibinin yanındayız” dedi.

Kan bağışı çağrısında bulunan Yücel, “Bütün vatandaşlarımız ve Denizli hemşerilerimize zor zamanda ihtiyacımız olan kanı tekrardan hızlı bir şekilde bulabilmek için bizimde kan bağışı gerektiğini de Denizli hemşerilerime hatırlatmak isterim. Allah zor durumda hiç kimseyi bırakmasın ama zor durumda kaldığımızda da ilk koşan ve kan ihtiyacında da ilk müracaat eden ekipte Kızılay olduğunu unutmayalım. Bu arada kan vermek isteyen kardeşlerimize buraya davet ediyoruz” diye konuştu.

DENİZLİ (İHA)