İş insanı Yasin Cinkaya’nın cenazesi toprağa verildi – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
14 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. İş insanı Yasin Cinkaya’nın cenazesi toprağa...

İş insanı Yasin Cinkaya’nın cenazesi toprağa verildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Ocak 2024 Çarşamba - 14:47Güncelleme: 17 Ocak 2024 Çarşamba - 14:47
İş insanı Yasin Cinkaya’nın cenazesi toprağa verildi

Balık avlamak üzere açıldığı Ege Denizi’nde boğulan ve cansız bedeni Samos Adası’nda bulunan Denizlili iş insanı Faber Mermer Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Cinkaya, sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine ünlü dizi oyuncusu Oktay Kaynarca da katıldı.

Aydın’ın Didim ilçesinden balık avlamak üzere özel teknesiyle denize açılan, kayıp olarak aranırken günler sonra Samos Adası’nda cansız bedeni bulunan Faber Mermer Yönetim Kurulu Üyesi 47 yaşındaki Yasin Cinkaya’nın cenazesinin kente getirilmesinin ardından, bugün PAÜ Kampüsü’ndeki Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camisi’nde tören düzenlendi.

Cenaze törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cinkaya Ailesi, Eskiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin ünlü oyuncusu Oktay Kaynarca, il protokolü, iş insanları, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda seveni katıldı.

İl Müftüsü Abdullah Pamuklu’nun kıldırdığı cenaze namazının ardından Cinkaya’nın cenazesi Şemikler Mezarlığı’ndaki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Yasin Cinkaya, 13 Aralık’ta Didim’den balık avlamak üzere FBR isimli teknesiyle denize açılmış, kendisinden haber alınamaması üzerine 14 Aralık’ta kayıp bildiriminde bulunulmuştu.

Samos Adası Kavrikos sahiline 17 Aralık’ta bir ceset vurmuş ve yapılan DNA eşleştirmesinde cenazenin Yasin Cinkaya’ya ait olduğu belirlenmişti.