Honaz MYO’da Denizli Traverten Jeoparkı fotoğraf sergisi açıldı – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Honaz MYO’da Denizli Traverten Jeoparkı fotoğraf...

Honaz MYO’da Denizli Traverten Jeoparkı fotoğraf sergisi açıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Aralık 2021 Perşembe - 10:35Güncelleme: 30 Aralık 2021 Perşembe - 10:35
Honaz MYO’da Denizli Traverten Jeoparkı fotoğraf sergisi açıldı

Denizli’de “Traverten Jeoparkı” kurulması çalışmaları kapsamında Pamukkale Üniversitesine (PAÜ) bağlı Honaz Meslek Yüksekokulunda konferans düzenlendi, fotoğraf sergisi açıldı.

Denizli Jeopark Çalışma Grubu, “traverten” temasıyla devam eden eylem planı faaliyetleri kapsamında bazı ilçelerde gerçekleştireceği toplantıların ilkini Honaz’da yaptı. PAÜ Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof Dr Mehmet Özkul, Honaz Meslek Yüksekokulundaki etkinlikte yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi paylaştı.

Jeopark oluşumuyla ilgili farklı illerden çalışmalar yapıldığını kaydeden Özkul, Denizli’de de “Traverten Jeoparkı” kurulması için bir oluşum içerisine girdiklerini, başvuru sürecine yönelik çalışmaları sürdürdüklerini, farkındalık çalışmalarının Pamukkale, Buldan ve Güney’de devam edeceğini söyledi.

Bu arada, Denizli Fotoğraf Derneği (DENFOT) ve Denizli Fotoğraf Sanat Derneği (DEFSAD) üyelerinin fotoğraflarının yer aldığı “Denizli Traverten Jeoparko” temalı fotoğraf sergisi açıldı.