Hava yolları şirketlerinden 6 eylül uyarısı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Hava yolları şirketlerinden 6 eylül uyarısı

Hava yolları şirketlerinden 6 eylül uyarısı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Eylül 2021 Pazar - 10:05Güncelleme: 5 Eylül 2021 Pazar - 10:05
Hava yolları şirketlerinden 6 eylül uyarısı

Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus Hava Yolları’ndan yapılan açıklamalarda, check-in yapmak için HES uygulamasında gerekli izinlerin verilmesi gerektiği anımsatıldı.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda, İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelgeye yer vererek, "6 Eylül'den sonra iç hatlarda Web ve Mobilden rahatlıkla check-in yapmak için lütfen HES uygulamasında gerekli izinleri vermeyi unutmayınız. İlgili değişiklikleri yapmayan yolcularımız seyahat gerekliliklerine sahip olduğunu havalimanında check-in yaptırarak ibraz edeceklerdir" ifadelerini kullandı.

Pegasus Hava Yolları’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeyle, 6 Eylül’den itibaren yurt içi uçuşlarda aşı kartı ya da PCR testi zorunluluğu getirildiği anımsatılarak, şöyle denildi:

"İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeye istinaden yurt içi uçuşlarımızda aşılı ya da hastalığı geçirmiş olan misafirlerimiz (bilimsel olarak bağışıklık kabul edilen süreye göre) herhangi bir test zorunluluğu bulunmadan seyahatlerini gerçekleştirebilmektedir. Aşısız olan misafirlerimiz ise 6 Eylül tarihi itibarıyla seyahatlerinden önce 48 saat içinde yapılmış negatif PCR testini ibraz etmesi gerekmektedir. Hastalığı geçirmemiş, aşısı bulunmayan ve negatif PCR testi sunmayan misafirlerimiz uçuşa kabul edilmeyecektir."