Denizli’nin de aralarında bulunduğu 4 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, piyasa değeri 22 milyon lirayı bulan 7 adet lüks araç ele geçirildi.
Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından Artvin, Denizli, Şırnak ve Trabzon’da şüpheli görülen şahıs ve taşıtlar, bakanlık sistemi üzerinden incelemeye alındı.
Detaylı inceleme neticesinde, turistik kolaylıklar kapsamında, geçici olarak Türkiye’ye getirilen lüks araçların yurt içinde bırakıldığı, ilgili şahısların ise taahhütname vermeksizin araçsız yurt dışına çıkış yaptığı belirlendi.
Geçici ithalat rejimi kapsamında gerekli şartların sağlandığı yönünde izlenim oluşturulduğu belirlenirken, Türkiye’ye getirilen ve yurt içinde usulsüz bir şekilde kullanılan yaklaşık 22 milyon Türk Lirası değerinde toplam 7 lüks araç ele geçirildi.
Olaya ilişkin şüpheliler hakkında başlatılan soruşturmaların sürdüğü belirtildi.
ANKARA (İHA)