Karaca, Akbelenlileri TBMM Başkanı Kurtulmuş ile görüştürdü – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
14 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Karaca, Akbelenlileri TBMM Başkanı Kurtulmuş ile...

Karaca, Akbelenlileri TBMM Başkanı Kurtulmuş ile görüştürdü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Ağustos 2023 Salı - 21:19Güncelleme: 8 Ağustos 2023 Salı - 21:20
Karaca, Akbelenlileri TBMM Başkanı Kurtulmuş ile görüştürdü

TBMM Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, ağaç kesimiyle gündemde olan Akbelen’de yaşananları Meclise taşıdı. Karaca, Akbelenlileri TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüştürdü.

TBMM, CHP'nin Akbelen'de ağaç katliamıyla ilgili genel görüşme yapılmasına ilişkin önergesini görüşmek üzere olağanüstü toplandı.

Yaklaşık 4 yıldır Akbelen’deki ağaç kesimine direnen köylüler ve yaşam savunucuları, olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu’na TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca’nın girişimleriyle izleyici olarak katıldı.

Bir süre TBMM’deki toplantıyı izleyen Akbelen köylüleri ve yaşam savunucuları, genel görüşme açılması için yapılan oylama sırasında Karaca’nın girişimleriyle TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'u ziyaret edip, Akbelen gerçeğini anlattı.

Akbelenlilerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “marjinal” sözüne içerlediklerini aktardıkları, “Biz bölgedeki köylüleriz, zeytinciyiz, çiftçileriz, üretenleriz; ama marjinal değiliz. Yaşantımızı, yaşadıklarımızı görmeniz için sizi Akbelen’e davet ediyoruz” dedikleri bildirildi.