Gönüllüler, yardım malzemesi paketlemesinde görev için yarıştı – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Gönüllüler, yardım malzemesi paketlemesinde görev için...

Gönüllüler, yardım malzemesi paketlemesinde görev için yarıştı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Şubat 2023 Çarşamba - 11:38Güncelleme: 8 Şubat 2023 Çarşamba - 11:38
Gönüllüler, yardım malzemesi paketlemesinde görev için yarıştı

Denizlililer, Türkiye’nin yaşadığı deprem felaketinde yardımlaşma ve dayanışmanın güzel bir örneğini sergileyerek, depremzedelere gönderilecek yardım malzemelerinin paketleme işinde görev alabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin yol açtığı yıkımların ardından Denizlililer, bölgeye yardım için kolları sıvadı. Yardım gönderme taleplerinin yoğunlaşmasıyla birlikte Denizli Valiliğince, EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde koordinasyon merkezi oluşturuldu.

Yardımsever kurum ve kuruluşlar ile vatandaşların bağışları çığ gibi büyürken, paketleme işi için de Denizlililer adeta seferber oldu. Çok sayıda gönüllü, yardım malzemelerinin paketlenmesinde görev aldı. Burada görev yapmak için de başvurular gelmeye devam etti.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Valilikten konuyla ilgili yapılan açıklamada, yeterli gönüllü sayısına ulaşıldığı, ihtiyaç duyulması halinde kamuoyuna bilgi verileceği belirtildi. Açıklama şöyle:

“Kıymetli Denizlililer, şehrimizden deprem bölgesine gönderilen temel gıda ve yardım malzemelerinin paketlenmesi, taşınması ve sevk edilmesinde gönüllü olarak EGS Kongre ve Kültür Merkezinde görev yapan kıymetli vatandaşlarımızın özverili çalışmaları tüm takdirlerin üzerindedir. Kıymetli hemşehrilerimize canıgönülden yaptıkları çalışmalar için sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde şu an itibariyle çalışan sayısı yeterli olup, gönüllü vatandaşlarımıza ihtiyaç duyulduğu takdirde tekraren bilgi verilecektir.”