Gıda işletmelerine ramazan denetimi – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Gıda işletmelerine ramazan denetimi

Gıda işletmelerine ramazan denetimi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Nisan 2022 Perşembe - 12:01Güncelleme: 7 Nisan 2022 Perşembe - 14:02
Gıda işletmelerine ramazan denetimi

Tarım ve Orman Denizli İl Müdürlüğü ekipleri, ramazan ayının gelmesiyle birlikte gıda üretimi ve satışı yapılan işletmelerde denetimlerde bulundu.

Tarım ve Orman Denizli İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ramazan ayının gelmesiyle birlikte denetimlerin aralıksız biçimde süreceği kaydedildi. Özellikle tüketimi artan ekmek, pide, tatlı ve süt ürünlerinin üretiminin ve satışının yapıldığı işletmelerde denetimler yoğunlaşırken, gerekli hijyen tedbirlerinin alınması yönünde bilgilendirmelerin yapıldığı belirtildi.

RAMAZAN PAKETLERİNE İNCELEME

Ramazan ayına özel oluşturulan ramazan paketlerinin satış ve dağıtımının yapıldığı iş yerlerinde de denetimler yapıldı. Paketlerin içerisine konulan ürünler, ekipler tarafından tek tek kontrol edildi.

TÜKETİCİLERE DENETİM ÇAĞRISI

Denetimlerle ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Denizli İl Müdürü Yılmaz Erkaya, “İl ve İlçe Müdürlüklerimizde görevli tüm gıda kontrol görevlisi personelimiz ile Ramazan ayı boyunca denetim faaliyetleri aralıksız sürdürülecektir” dedi. Tüketicilerin de denetim yapmasını gerektiğinin altını çizen Erkaya, “Gıda ile ilgili her türlü şikayetlerini Bakanlığımız Alo Gıda 174 hattına bildirmelerini istiyoruz. Güvenilir Gıda arzının sürekliliğini sağlamak konusundaki hassasiyetimiz tüm yıl boyunca olduğu gibi Ramazan ayı boyunca da devam edecektir” dedi.