GESİFED yönetiminden Denizli Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyaret – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. GESİFED yönetiminden Denizli Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyaret

GESİFED yönetiminden Denizli Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyaret

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Nisan 2023 Çarşamba - 16:28Güncelleme: 19 Nisan 2023 Çarşamba - 16:28
GESİFED yönetiminden Denizli Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyaret

Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED) Başkanı Oktay Mersin, GESİFED’e üye sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileriyle birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

GESİFED Başkanı Oktay Mersin, Federasyon Başkan Yardımcısı ve DEGİAD Başkanı Hakan Urhan, DESİAD Başkanı Nuri Turgut, GESİFED Genel Sekreteri Özlem Köseoğlu, GESİFED Yönetim Kurulu Üyeleri Şule Yılmaz ve Mehmet Erişkin, Denizli Soroptimist Kulubü Başkanı Huriye Demirhan, DEGİAD Genel Sekreteri Emin Terzioğlu, DEGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Sözkesen, GESİFED Genel Koordinatörü Elif Zora ve DEGİAD Genel Koordinatörü Deniz Gördesi DGC’nin yeni yönetimini ziyaret etti.

“DENİZLİ YARARINA PROJELERDE YER ALMAKTAN MUTLULUK DUYARIZ”

GESİFED üyeleri, geçtiğimiz aylarda Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı görevine seçilen Osman Nuri Boyacı ve yönetimine başarı dileklerini iletti. İş dünyasının önemli bir aktörü olan GESİFED ve federasyona üye STK’ların başkanları ve temsilcilerini DGC’de ağırlamanın mutluluğunu yaşadığını belirten Boyacı, Denizli yararına her türlü çalışma ve proje içinde paydaş olarak yer almaktan mutluluk duyacaklarını söyledi.

“ÜLKEYİ TÜM KOŞULLARA DAYANIKLI HALE GETİRMEK GERİYOR”

GESİFED Başkanı Mersin ise, ülke kalkınmasının, bölgesel kalkınmadan geçtiği bilinciyle Denizli, Muğla ve Aydın bölgesinden STK’ların bir araya gelmesiyle GESİFED’in 2012 yılında kurulduğunu ve önemli çalışmalara imza attıklarını belirtti. yerel medyanın önemine vurgu yapan Mersin, ikinci yüzyılın ilk hükümetine de çağrıda bulundu. Mersin, “Ülkeyi krizlere, afetlere, sosyo-ekonomik eşitsizlik yaratan tüm koşullara karşı dayanıklı hale getirmek gerekiyor. Dünyanın dönüşüm hızını, dinamik yeniliklere entegre olarak yakalamak zorundayız. Ekonomiyi bilgi ve bilimden şaşmadan yönetirken, deprem başta olmak üzere afetlerde pusulamızın şaşmaz noktasının da yine bilgi ve bilimden geçtiğini unutmamalıyız” dedi.

“SİVİL TOPLUMU GÜÇLENDİRMELİYİZ”

DEGİAD Başkanı Urhan ise ziyarette, “Sivil toplumu güçlendirmek, ekonomiden demokrasiye her alanda ülkemizin dayanıklılığını artıracaktır. Gelişmiş ekonomiler ve gelişmiş demokrasilerin ortak özeliği güçlü STK’ların sayesinde denge ve denetleme görevi de üstlenmektedir. İşte bu nedenle yerel yönetimler, sivil toplum ve iş dünyası kuruluşlarının kapsayıcı bir şekilde kriz ve felaketlerde süreçlere etkin bir mekanizmayla katılmaları çok önemlidir” diye konuştu.

“ANAYASAL TEMEL HAKLARA RİAYET EDİLMELİ”

DESİAD Başkanı Turgut da konuşmasında güçlü bir kurumsal çerçevenin, ekonomik ilerleme için kritik olan yatırım, yenilikçilik, girişimcilik ve iyi yönetişimi teşvik edeceğini dile getirdi. Turgut, “Demokrasi; dört, beş yılda bir yapılan seçimlerde çoğunluğun oyunu alanın iktidara gelmesi değildir. Anayasal temel haklara daima riayet edilmelidir. Cumhuriyet değerlerini iyi kavramış özgürlükçü bir Anayasa, ihtiyacı olanlar için bir güvenlik ağı sağlayarak, yoksulluğu eşitsizliği azaltarak ve sosyal hareketliliği teşvik ederek, ekonomik büyümeyi desteklemeye yardımcı olacaktır” ifadelerini kullandı.