Gençlik ve Spor Müdürlüğünde mobbing iddiası – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Gençlik ve Spor Müdürlüğünde mobbing iddiası

Gençlik ve Spor Müdürlüğünde mobbing iddiası

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 26 Mart 2024 Salı - 17:11Güncelleme: 26 Mart 2024 Salı - 17:11
Gençlik ve Spor Müdürlüğünde mobbing iddiası

Denizli’nin Buldan ilçesinde, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünde mobbing uygulandığı, müdür M.G.’nin bir personele "bundan sonra senin kocan benim" dediği iddia edildi. Personelin şikayeti üzerine M.G. hakkında soruşturma açıldığı bildirildi.

Buldan Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünde görev yapan G.B., kendisine müdür M.G.’nin mobbing uyguladığını iddia ederek, Buldan Kaymakamlığına şikayet dilekçesi verdi. Kaymakamlık da dilekçeyi Denizli Valiliğine havale etti. Daha sonra da şikayetle ilgili olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce müdür M.G. hakkında soruşturma açıldı.

Kendisine mobbing uygulandığını ve art niyetli davrandığını iddia eden G.B. verdiği savunmada, 15 Ocak 2024 Pazartesi günü 08.00-17.00 saatleri arasında mesaiye gelmediği gerekçesiyle hakkında tutanak tutulduğunu belirterek, özetle şunları kaydetti:

MÜDÜRÜN "KOCAN BENİM” DEDİĞİ İDDİASI

"Her ay aylık antrenman programı yapıyoruz. Programa göre çalışma saatlerimizi yazıyoruz. 15 Ocak 2024 tarihli programda benim çalışmam yoktu.

Kendisine ‘nasıl bir çalışmamız olacak?’ diye sorduğumda ‘benimle gelir, benimle gidersin’ dedi. Aynı zaman şahsıma 'bundan sonra senin kocan benim' şeklinde bir söylemde bulundu. Kendisi amir statüsünde ve benim üstüm. Bu üstünlüğü cinsiyetçi bir tavırla 'kocam' olarak ifade etmesi etik değil.

Ben aslında Buldan ilçesine görevlendirilmedim, resmen sürgün veya sözde adam etme çabaları ve ifadeleri ile gönderildim. Buldan'a gönderilmek beni baya yordu. Eşim hamileydi ve ocak ayında ayağını kırdı. İlçe müdürümüz elinden geldiğince yardım ettiğini ifade etse bile arka planda benim açığımı arama ve mobbing uygulama çabasında olduğunu düşünüyorum.

Bana maaş kesintisi cezası alacağımı ve sicilim temiz olduğu için kınama cezasına çevirtebileceğini söyledi. Böyle bir yetkisi olup olmadığını bilmiyorum. Cezam neyse onu almak istiyorum.

Eşimin ayağı kırık, hamile ve ben sağlık problemleri yaşarken, bakacak kimsemiz yokken tutanak tutulması mı lazımdı? Tutanağın tutulduğu gün ben resmi çalışma saatlerimin içerisinde değildim."

İLMAN: SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Bu iddialar üzerine telefonla aradığımız Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman’a ulaşamadık. Bunun üzerine WhatsApp mesajı gönderip, açıldığı ifade edilen soruşturmayı sorduk. İlman’ın yanıtı "Konuyla ilgili süreç devam ediyor” oldu.